RVS roest niet

,

RVS interieur

RVS roest niet. Deze bijzondere eigenschap van het staal maakt het materiaal bijzonder geschikt voor allerlei toepassingen in vochtige ruimten, zoals keukens, toiletten, badkamers of zelfs in het buitengebied. In de huidige trent van modern en strak interieur wordt het materiaal echter ook steeds meer toegepast in de particuliere keuken en badkamer. Denk bijvoorbeeld aan Aanrechten, Spoelbakken, kranen, douchebakken, toiletten, etc.

Het assortiment aan producten is de laatste jaren dan ook sterk gegroeid en bovendien is ook maatwerk mogelijk. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo wordt het materiaal veel toegepast in horeca, gezondheidszorg, recreatie, groot keuken en vandaalbestendige omgevingen. Dankzij het oxidelaagje is het materiaal immers ook gemakkelijk schoon te maken, ook als er straatkunstenaar creatief zijn geweest.

RVS wordt in de volksmond vaak roestvrij staal genoemd, maar dit is niet helemaal correct. Wanneer het materiaal goed wordt beschouwd, blijkt dat RVS juist wél roest. Het bijzondere van RVS is echter dat in reactie met zuurstof een onzichtbare oxidehuid van dichroomtrioxide wordt gevormd. Deze oxidatielaag beschermt het onderliggende metaal van verdergaande roestvorming (oxidatie). De correcte term voor RVS is dan ook roestvast staal. Wanneer het materiaal beschadigt wordt, bijvoorbeeld bekrast, dan herstelt dit oxidelaagje zichzelf. Hierdoor is RVS zo goed als onderhoudsvrij.

Internorm
Internorm levert een breed scala van RVS producten die hun toepassing vinden op vele gebieden zoals horeca, gezondheidszorg, recreatie, groot keuken en vandaalbestendige omgevingen. Daarnaast krijgt roestvaststaal sanitair steeds meer aandacht in de particuliere keuken en badkamer, denk aan aanrechten, spoelbakken, kranen, douchebakken, toiletten, etc. Het leveringsprogramma van Internorm is breed genoeg om aan alle wensen tegemoet te komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*