Nieuwe zoekmachine verzamelt ruim 6,5 miljoen nieuwe en tweedehands boeken

,

Omero.n is een nieuwe boeken zoekmachine die nieuwe en tweedehands boeken verzamelt en vergelijkt van een groot aantal Nederlandse boekensites en marktplaatsen. Via de zoekmachine zijn ruim 6,5 miljoen boeken doorzoekbaar.

Voor tweedehands boeken heeft de bezoeker een zeer ruime keuze uit circa 4 miljoen boeken die gevonden zijn op diverse antiquarische websites en marktplaatsen. Ook is het aanbod van nieuwe boeken van populaire websites opgenomen, waarbij prijzen en levertijden vergeleken kunnen worden. De bezoeker kan ook specialistische boekensites doorzoeken op het gebied van bijvoorbeeld tweedehands studieboeken en management- en computerboeken.

“Het grote aanbod opgenomen boekensites maakt de zoektocht naar dat ene boek heel eenvoudig”, aldus Jos Geenen. “Vaak wordt hetzelfde boek via verschillende websites aangeboden. De bezoeker kan deze verschillende aanbiedingen vergelijken op basis van prijs, kwaliteit en advertentie omschrijving zonder zelf verschillende boekenwebsites af te gaan. Omero.nl is net uit de beta fase, wekelijks worden nog nieuwe websites toegevoegd om het aanbod boeken te vergroten.”

De naam Omero is Italiaans voor Homerus, een van de grondleggers van de westerse literatuur. Deze naam combineert twee grote passies van de oprichter Geenen, Italië en de klassieke oudheid.