Online dating en flirten: meer flirttips

Dit artikel gaat over online dating en flirttips. Ben je niet geïnteresseerd in dit artikel, maar ben je op zoek naar een partner, klik dan op zoek partner. Voor het artikel zie hieronder.

Er zijn veel voordelen aan online daten in vergelijking met het traditionele daten, maar er is één ding wat in het echt beter gaat dan online en dat is flirten. Online datingsites hebben hier iets op bedacht en zo kan men tegenwoordig online naar elkaar knipogen om te laten zien dat je iemand leuk vindt. Natuurlijk vervangt een online flirt het echte daten niet, maar het is wel een eerste stap naar een echte relatie. Wees daarom niet direct tevreden met de eerste de beste date die zich online aanbiedt. Waarom zou je ook? Er zijn singles in overvloed, en natuurlijk ook op online datingsites. En komt het tot een afspraakje, dan is de flirt nog steeds een belangrijke manier om iemands belangstelling aan te trekken en een goede indruk te maken.

Hier zijn 5 extra tips naar aanleiding van mijn vorige artikel “Online dating en flirten: een vak apart”.
1. Flirten is een beetje als verleiden, maar dan op een luchtige manier. Je kunt daarbij gebruik maken van allerlei accessoires. Vooral vrouwen hebben keuzes aan overvloed. Een beetje met je zonnebril spelen bijvoorbeeld of lipgloss opdoen kan hem helemaal gek maken. Mannen hebben minder accessoires ter beschikking en gaat het meer om wat hij zegt. Hoe ondeugender, hoe beter! Maar hou het wel netjes, vooral als het je eerste afspraakje is.
2. Ben je zelfverzekerd? Als je durft, ga dan een stapje verder. Loop vlak langs haar tafeltje als je een drankje gaat halen en leg je hand op haar schouder, buig je voorzichtig voorover en vraag wat ze wil drinken. In een bar of discotheek waar het extra lawaaiig is kun je nog iets ondeugender zijn en je verder vooroverbuigen totdat je dicht genoeg bij haar in de buurt bent om haar iets toe te fluisteren. Je kunt haar nu stiekem een kusje toewerpen nadat je weet wat ze wil drinken. Voor haar: je kunt iets soortgelijks doen door even weg te lopen (als je naar de wc gaat bijvoorbeeld).
3. Als je de hierboven genoemde tips volgt ontdek je al snel dat flirten in de kroeg of op een feestje veel meer mogelijkheden biedt (verrassing!?), omdat je een gesprek kunt aangaan en een beetje met aanrakingen kunt spelen. Blijf wel subtiel. Het maakt niet zo veel uit waar het gesprek over gaat, het gaat er meer om hoe je het zegt. Je stem is net iets zwoeler dan anders en je kijkt je flirt net iets langer aan. Glimlach en ga iets dichter bij elkaar staan, leg je hand even op zijn/haar arm of op zijn/haar schouder. (Maar hou de billen voorlopig buiten beschouwing!)

4. Toon interesse. Zoals gezegd: het doet er niet zoveel toe waar je het over hebt, maar het is wel vleiend wanneer je interesse in iemand toont. Hou het gesprek wel luchtig. Onderwerpen zoals eten of reizen zijn altijd interessante onderwerpen waar gemakkelijk over gepraat kan worden. Vermijd onderwerpen die over exen gaan of op welke manier zijn/haar vorige relatie uit ging.

5. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor een ander! Wees gul met glimlachjes, ondeugende blikken en terloopse aanrakingen. Je maakt zijn (of haar) dag helemaal goed!