Printoptical Technology van LUXeXceL biedt grafimedia nieuwe designmogelijkheden

, , , , ,

“LUXeXceL’s 3D-printproces maakt het mogelijk optische elementen en structuren te integreren in een grafisch ontwerp”

GOES, 17 december 2010 – LUXeXceL Group B.V. ontwikkelt, fabriceert en vermarkt optische producten door middel van een innovatief, digitaal 3D-printproces. Zo worden uiteenlopende marktsegmenten aanvullende hard- en softwareoplossingen geboden. Door een combinatie van technieken uit de digital printing, optische- en verlichtingstechnologie is een nieuwe basistechnologie ontstaan waarmee optische structuren, lichtdistributiepatronen, lenzen en optieken op diverse media geprint kunnen worden.
LUXeXceL Group B.V. is de ontwikkelaar van deze “Printoptical Technology’. Met deze innovatieve basistechnologie is LUXeXceL erin geslaagd via een gepatenteerd 3D-printproces optische elementen en lichtdistributiestructuren te ontwikkelen. De eenvoudige integratie hiervan in grafische toepassingen biedt onder meer grafische experts en drukkerijen ongekende mogelijkheden. Naast de vereenvoudiging van daglicht- en lichtdistributie zijn op het gebied van design en (grafi)media nieuwe toepassingen beschikbaar gemaakt. Daarbij ontstaan nieuwe productideeën voortdurend. Denk aan visitekaartjes, klantenkaarten of boekenleggers met optische elementen, bedrijf- of productpresentaties. Zelfs geprinte 3D-brillenglazen zijn te integreren in bijvoorbeeld een printmailing en verruimen het speelveld van de communicatiespecialist.

Richard van de Vrie, CEO van de LUXeXceL Group: “Onze organisatie gaat deze gepatenteerde technologie wereldwijd vermarkten vanuit ons Technology Centre in Goes en onze offices in Duitsland en de Verenigde Staten.” Joran de Witte, Business Developer van de LUXeXceL Group, spreekt zijn enthousiasme uit: “Overal waar ik onze Printoptical Technology presenteer wordt mijn verhaal met veel enthousiasme ontvangen. Het leuke is dat er vanuit creatieve hoeken veel spontane ideeën ontstaan voor de toepassing van optische elementen in combinatie met drukwerk. Enkele voorbeelden daarvan tonen we op onze website.”

LUXeXceL is gevestigd in Goes, Nederland en heeft vertegenwoordigingen in Duitsland en de USA. LUXeXceL is een geregistreerd merk van LUXeXceL Holding B.V.

www.luxexcel.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*