Dieet programma voor effectief afvallen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een combinatie van producten met een lage glycemische index en eiwitrijke producten in een dieet schema helpen bij effectief afvallen. Cornflakes heeft een hoge GI-waarde en peulvruchten zoals linzen en bonen hebben een lage GI-waarde. Tijdens het dieet programma bestaan de menu’s voornamelijk uit uitgebalanceerde eiwitproducten. Men eet in het begin voornamelijk producten met veel eiwit en groenten. Geleidelijk aan wordt aan het afvalprogramma voedingsmiddelen met vezels zoals fruit en volkoren brood toegevoegd.

Er is een wetenschappelijk onderzoek naar effectief afvallen uitgevoerd door wetenschappers uit acht landen van Europa. Vanaf 2006 is er met subsidie van de Europese Unie met ruim 14 miljoen euro onderzoek verricht naar een voedingspatroon, dat de toename van het gewicht van Westerse mensen het beste aanpakt. Dit onderzoek is de grootste dieetstudie dat ooit verricht is. Uit Nederland heeft de Universiteit Maastricht ook deelgenomen aan het onderzoek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*