Boete voor slecht energielabel woning

Bezitters van slecht geïsoleerde woningen en tussenappartementen kunnen in de toekomst beboet worden. Een huis zonder energielabel woning zal dan ook gestraft worden. Woningen die een goed energielabel A of B hebben hoeven niks te vrezen, maar woningen met slechtere labels wel. Binnenkort worden de straffen voor een slecht energielabel bekend gemaakt. Een energielabel A of B is heel erg belangrijk, want hoe slechter het label hoe hoger de straf.

Een huis heeft pas een goed label als het goed geïsoleerd is, dat is nu het probleem, want appartementbezitters kunnen niet zomaar hun appartementen laten isoleren, daarvoor zijn ze afhankelijk van mede appartementeigenaren.

Energiezuinige maatregelen geschieden meestal aan het dak, de kozijnen, de vloeren en de gevels. Dat zijn gemeenschappelijke delen van een flat, dus van alle eigenaren samen. Hieraan mag een individuele eigenaar niet zonder toestemming komen. Dat geldt ook voor hr ketel huren, combiketel of cv ketel vervangen, omdat voor de privé geplaatste ketels extra voorzieningen en bouwkunde nodig is om de rook en gassen af te voeren. Afvoerkanalen zijn ook gemeenschappelijk. Om isolerende maatregelen te kunnen treffen is een toestemming van de vereniging van eigenaren nodig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*