Geïnteresseerd in een vacature accountmanager, wat nu?

Het is nu drie jaar geleden dat ik ben ik afgestudeerd. Tijdens mijn studie commerciële economie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik een leuke tijd gehad. Het is op zich een leuke opleiding maar ik haalde er niet de voldoening uit die ik had verwacht eruit te halen.

Mijn droom was altijd om een orthodontist te worden. Dat zou betekenen dat ik vier jaar tandheelkunde moet studeren om mij vervolgens te specialiseren in orthodontie en aangezien ik mijn eigen praktijk zou willen beginnen, ben ik eind veertig wil ik een keer alles voor elkaar hebben. Heb dit dus maar uit mijn hoofd gezet. Vervolgens ben ik gaan kijken en focussen op de opleidingenmarkt. Ik ben begonnen met wat onderzoek te doen op het internet. Al snel spraken de meer economische studies mij zeer aan. Om mezelf verder te gaan verdiepen ben ik de studiebeurs gaan bezoeken. Wat mij heel aansprak was de vacature accountmanager. Heel vaak wordt er gedacht dat je dan een account wordt, maar een accountmanager is de intermediair tussen de klant en de organisatie die hij vertegenwoordigt. Hij moet er daarom voor zorgen dat de klant krijgt wat hij wil, en dat deze organisatie ook levert wat er is afgesproken. Van een accountmanager wordt vaak verwacht dat hij resultaatsgericht werkt en communicatief sterk is.

Wat ik toen erna heb gedaan is zo veel mogelijk universiteiten bezocht door naar de opendagen te gaan. De universiteiten heb ik uitgezocht op de stad waarin ze zich bevonden, niet op het studieaanbod. Ik twijfelde tussen Rotterdam en Amsterdam, maar al snel werd me duidelijk dat het Amsterdam werd. Toen was de enige keuze die overbleef nog welke van de twee universiteiten. Ik koos voor de Vrije Universiteit. Leuke tijd gehad daar, geen twijfel over mogelijk maar de studie commerciële economie was niet aan mij besteed zoals ik eerder al zei.

Ik besloot gewoon maar eens bij een uitzendbureau binnen te lopen, misschien zou een jaartje werken mij goed doen. Direct zag ik verschillende vacatures die mij aanspraken, en weer zag ik vacature accountmanager wat mij ook al aan sprak tijdens mijn bezoek aan de studiebeurs. Ik keek verder en zag ook de vacature projectmanager staan. Maar daarvoor zou ik natuurlijk nooit in aanmerking komen zonder diploma of enige werkervaring op een van die gebieden. Ik ging weer naar huis en heb me toen bedacht wat ik voor mezelf zou kunnen doen waardoor ik weer gemotiveerd verder kon gaan met studeren. Toen heb ik besloten me aan te sluiten bij een studievereniging van de Marketing afdeling van mijn universiteit, daar haalde ik veel voldoening uit. Heb daar veel geleerd doordat je daar met andere studenten spreekt die in hetzelfde positie zitten. Uiteindelijk mag ik zeggen dat ik mijn studie succesvol heb afgerond en nu hard op zoek ga naar een leuke Master om mijn universitaire carrière te bekronen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*