Onderwijs vervangt pauzesoftware door CtrlWORK

Universiteiten, Hogescholen en ROC’s stappen over op de persoonlijke effectiviteit software

Almere – 23 maart 2011 – ErgoDirect International, leverancier van oplossingen voor gezonder, slimmer én efficiënter beeldschermwerk, maakt bekend dat de volgende instellingen hebben besloten de bij hen in gebruik zijnde RSI-software (zgn. pauzesoftware) te vervangen door CtrlWORK, persoonlijke effectiviteit software: TU Eindhoven, Universiteit van Amsterdam, Erasmus Universiteit, Universiteit Maastricht, Fryske Akademy, Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool Driestar, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Zeeland, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, ROC A12, ROC Drenthe College, ROC Flevoland, ROC de Leijgraaf, ROC Regio College en ROC Horizon College.

CtrlWORK helpt beeldschermwerkers om hun taken met de computer sneller, beter en met minder inspanningen te verrichten. CtrlWORK voorkomt zowel fysieke als mentale vermoeidheid, waardoor niet alleen de gezondheid, maar óók de prestatie van beeldschermwerkers aantoonbaar wordt verbeterd. CtrlWORK stimuleert beeldschermwerkers door ze sneltoetsen te leren die tijd besparen en (ongezond) muisgebruik terugdringen. Daarnaast worden gebruikers tips aangeboden over o.a. timemanagement, e-mailmanagement, mentale verfrissing, leefstijl (BRAVO), Het Nieuwe Werken (HNW), gezonde werkhouding en een gezonde werkplek. CtrlWORK draagt door persoonlijke terugkoppeling bij aan bewustwording welke de basis is voor gedragsverandering tot slimmer, efficiënter én gezonder beeldschermwerk.

“Wat allereerst opvalt is de terughoudende vormgeving. Daar is over nagedacht. Het programma werkt op de achtergrond en laat door middel van bescheiden meldingen in de rechter benedenhoek weten dat het tijd is voor bezinning. Het staat de gebruiker vrij om daar op in te gaan. Het schreeuwerige en dwingende wat anti-RSI programmatuur kenmerkt, ontbreekt hier. Wat een verademing. Zo kan het ook.”; aldus Dick Roozendaal, licentiebeheerder, Universiteit van Amsterdam.

“ErgoDirect stelt zich niet afstandelijk op, maar zoekt de dialoog met gebruikers om te komen tot een product dat doet wat de gebruiker nodig heeft. Dat resulteert in gebruikersvriendelijke software waarbij het technologisch component verborgen blijft voor de gebruiker.”; aldus Willie Koehorst, functioneel beheerder UvA werkplek.

“De Fryske Akademy heeft voor CtrlWORK gekozen omdat de software een veel meer positievere filosofie heeft en daarnaast als beduidend minder irritant wordt ervaren, zoals bleek uit de testfase van CtrlWORK. Onze goede relatie met ErgoDirect heeft ertoe geleidt dat we CtrlWORK adequaat en snel hebben kunnen implementeren binnen de Fryske Akademy. Zo heeft ErgoDirect onder andere een CtrlWORK kick-off presentatie gegeven aan vele van onze beeldschermwerkers. Tijdens deze sessie zijn onze medewerkers geïnformeerd over de komst van CtrlWORK.”, aldus Heinze van der Kooij, licentiebeheerder bij de Fryske Akademy.

“Met CtrlWORK heeft Christelijke Hogeschool Ede een preventief hulpmiddel in handen wat onze beeldschermwerkers ondersteunt en adviseert als het gaat om hun gezonder en slimmer beeldschermwerkgedrag. CtrlWORK beperkt zich niet tot beeldschermwerk alleen, maar coacht medewerkers ook qua werkstijl, zo geeft CtrlWORK tips over time management, email management, gezonde leefstijl en een optimale dagindeling. CtrlWORK vormt hiermee een belangrijke schakel in ons gezondheidsbeleid”, aldus Hester Bunk, P&O adviseur van Christelijke Hogeschool Ede.

Henk van Veldhuizen, Senior P&O Adviseur binnen ROC A12 te Ede, onderbouwt de keuze voor CtrlWORK persoonlijke effectiviteit software als volgt. ‘’Het ROC A12 gaat zeer zorgvuldig om met de gezondheid van haar mensen. Daartoe reiken we onze medewerkers diversen middelen aan, waaronder sinds kort ook CtrlWORK persoonlijke effectiviteit software. CtrlWORK is gebruiksvriendelijker in vergelijking met de traditionele pauzesoftware die we tot voorkort gebruikte. CtrlWORK werkt veel meer op basis van eigen regie en het creëren van bewustwording, wat een schakel vormt naar gedragsverandering. CtrlWORK legt in vergelijking met de traditionele pauzesoftware beeldschermwerkers juist geen dwang op. De software is een handreiking welke medewerkers de mogelijkheid biedt om gezonder, slimmer en verantwoord beeldschermwerk te verrichten’’

‘’De tips over sneltoetsengebruik waarmee het muisgedrag te verminderen is, geven je gemakkelijk de mogelijkheid hier daadwerkelijk iets mee te doen. Voorheen werden de lijstjes met deze sneltoetsen persoonlijk uitgereikt en werd uitleg verstrekt. Dit kostte veel tijd en de gegevens raakten zoek waardoor het effect minimaal werd. Ook de tips en adviezen over time management en leefstijl zullen voor veel mensen een eyeopener zijn waardoor het effect en rendement veel groter wordt. Bovendien beklijft het beter door de herhaling van tips.’’, aldus Ineke Slagwater, preventiemedewerker van het ROC Horizon College.
‘’Als ROC Flevoland hebben wij voor CtrlWORK gekozen, omdat wij hiermee voldoen aan de Arbo-eisen, maar belangrijker nog vinden wij dat we met CtrlWORK ons medewerkers een hulpmiddel geven om gezonder en slimmer met het beeldschermwerk om te gaan en dit naar eigen behoefte in te zetten,’’ aldus Jolanda Degen, HRM adviseur van ROC Flevoland.
“Digitalisering binnen onderwijs is een voortschrijdend proces, studenten en medewerkers maken dan ook steeds intensiever gebruik van computers. CtrlWORK helpt de gebruiker om zijn/haar computertaken slimmer, efficiënter én gezonder uit te voeren. Dit bespaart zowel medewerkers als studenten kostbare tijd en maakt studeren aan en werken bij een onderwijsinstelling gezonder.”; aldus John van Hooft, directeur en ergonomie software expert bij ErgoDirect International.
John vervolgt: “We zijn trots dat gerenommeerde onderwijsinstellingen hun studenten en medewerkers hierbij ondersteunen door CtrlWORK, persoonlijke effectiviteit software aan te reiken. Door studenten tijdens hun studie bewust te maken van slimmer en efficiënter beeldschermwerk hebben ze een voorsprong bij het betreden van de arbeidsmarkt.”

Over ErgoDirect International
ErgoDirect International is een innovatieve kennispartij als het gaat om gezond, productief en efficiënt beeldschermwerk. Software oplossingen van ErgoDirect International zijn gebaseerd op wetenschappelijke kennis en getoetst door gerenommeerde wetenschappers en ergonomen. Haar softwareproduct CtrlWORK (persoonlijke effectiviteit software) is in korte tijd al zeer succesvol. Wat betreft R&D legt ErgoDirect International haar oor continue te luister bij haar klanten en de wetenschap. Wij weten wat de wensen en behoeften van onze klanten zijn en ontwikkelen daar ook naar. Producten van ErgoDirect International worden gebruikt binnen ministeries, provincies, gemeenten, onderwijs, banken, (zorg)verzekeraars, (IT)dienstverleners, industrie en vele andere bedrijfstakken.

Beeldschermwerkers werken gezonder, slimmer én efficiënter met producten van ErgoDirect International

E: info@ergodirectinternational.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*