Bewegen met plezier: opening nieuwe fysiotherapie Groenhuysen

P E R S BERICHT

11 april 2011

 Bewegen met plezier: opening nieuwe fysiotherapie Groenhuysen

Op vrijdag 15 april 2011 opent de nieuwe fysiotherapie in De Eglantier. Voor Groenhuysen is dit de kroon op de samenwerking die nu ruim een jaar bestaat tussen huisartsen in de praktijk Kroevenpoort en haar eigen behandelaars.

 Onder het motto “met plezier bewegen” biedt de fysiotherapie bewegingsprogramma’s speciaal voor ouderen. Silverfitness is hiervan een belangrijk onderdeel. Met de nieuwste apparatuur worden spel- en competitievormen in de fitness gebracht. Zowel bewoners van De Eglantier als ouderen uit de buurt kunnen van deze fysiotherapie, onder begeleiding van ervaren fysiotherapeuten, gebruik maken.

De opening van de fysiotherapie maakt het Gezondheidsplein Kroevenpoort compleet. Er is nu eenvoudig verwijzing mogelijk naar alle paramedische disciplines van Groenhuysen.

 Gezondheidsplein Kroevenpoort

De intensieve samenwerking tussen de huisartsenpraktijk Kroevenpoort en de paramedische disciplines biedt grote voordelen voor ouderen. Door de consultatiemogelijkheid doen de huisartsen minder een beroep op de tweede lijn. De huisarts verwijst in eenvoudige gevallen direct door naar de paramedici van Groenhuysen: diëtist, logopedist, fysiotherapeut, ergotherapeut of psycholoog. Of raadpleegt in complexere zaken de specialist ouderengeneeskunde of de geriatrisch consulent. Er is meer tijd en expertise beschikbaar om goed in te spelen op de zorgvraag van ouderen.

 Kwetsbare ouderen worden samen met de huisarts geïdentificeerd en bezocht door een geriatrisch consulent, die zo nodig een zorgplan opstelt. Vroegtijdige signalering voorkomt calamiteiten en onnodige opname in ziekenhuis of verpleeghuis. De samenwerking tussen huisartsenpraktijk Kroevenpoort en de paramedici van Groenhuysen is zeer succesvol. Met twee andere praktijken zijn de eerste stappen naar samenwerken gezet. Vanuit diverse andere huisartsenpraktijken bestaat hiervoor ook belangstelling.

  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*