Het ‘briefje van school’ wordt eindelijk digitaal

,

Liempde, 5 april 2011

De intelligente oplossing voor schoolcommunicatie

Het ‘briefje van school’ wordt eindelijk digitaal

Het is niet te geloven, maar wel waar: in dit tijdperk van digitale schoolborden, internet en  smartphones geven scholen aan kinderen en collega’s nog steeds briefjes mee. Die vervolgens kwijt raken, nooit de ouders bereiken of vergelen in een postvak… Het verbluffend simpele antwoord luidt  DIZOS.

Het ‘briefje van school’ bereikt  eindelijk ook het digitale tijdperk.  Dankzij de nieuwe webapplicatie  DIZOS  kan elke basisschool  voortaan online communiceren met ouders, personeel en andere betrokkenen.  De toepassing maakt korte metten met de frustratie van vergeten briefjes, maar is bovendien veel  efficiënter,  flexibel, en tijd- en geldbesparend.  DIZOS kan naast de bestaande schoolsite worden gebruikt en kan die zelfs vervangen, compleet met de eigen ‘look and feel’ van de school.

De toepassing biedt ruimte aan alle mogelijke vormen van schoolcommunicatie,  waaronder de berichtgeving aan ouders/verzorgers. Zij krijgen maximaal  één keer per dag een e-mail  wanneer zich  relevante informatie over hun kind(eren) op de site bevindt.  DIZOS wordt namelijk aangeboden als dienst  in een beveiligde internet-omgeving. Dit principe heet SaaS: Software as a Service. Scholen hoeven geen software aan te schaffen, maar nemen een abonnement. Na het eenmalig  invoeren van de  gegevens van groepen, ouders/verzorgers, leerkrachten en medewerkers hebben ze onbeperkt toegang tot een flexibel communicatiesysteem. Voor een moderne leerlingenadministratie is dat (invoeren) een kwestie van seconden.  De aanbieder van DIZOS verzorgt vervolgens beheer, continuïteit,  updates en backups van de applicatie.

Behalve de ouders/verzorgers kunnen alle denkbare functiegroepen binnen de school op maat gebruik maken van DIZOS: van schoolleiding, leerkrachten, bestuur en  administratie tot  ouderraad of Sinterklaascommissie.  Iedere groep krijgt een bijbehorende autorisatie, zodat een veilige en discrete communicatie gegarandeerd is.  E-mailadressen worden onzichtbaar opgeslagen in een centrale database.

Uniek en aansprekend  is de planner voor oudergesprekken. DIZOS kan  spreektijden automatisch reserveren, en zelfs gesprekken voor  ouders met meer dan een kind op school optimaal plannen.

Andere modules zijn een agenda voor activiteiten en vakanties, enquêtes en een voor de schoolfotograaf, waardoor online bestellen mogelijk is en kinderen nooit meer met geld over straat hoeven.

DIZOS is ontwikkeld door  Shout4Sites, onder andere bekend van datbedoelik.nl, een kindveilige zoekmachine voor het basisonderwijs.  De zoekmachine is  geïntegreerd binnen DIZOS. Kinderen kunnen hiermee snel en gemakkelijk op groepsniveau de meest populaire websites en informatie vinden op het internet. Inclusief Nederlandstalige online spelletjes.

Voor meer  informatie:

website: www.dizos.nl

Arno van Son

Shout4Sites

Van Son Beheer bv

Nieuwstraat 16

5298 CL Liempde

T. 0411 635078

M. 06 4056 8742

E. info@shout4sites.nl

W. www.shout4sites.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*