Medailles op de piste!

Persbericht: 18-04-2011 

Een overzicht van de beste skiwedstrijden 2011. Skivakantie experts blikken terug op de hoogtepunten van de wedstrijden tijdens het afgelopen skiseizoen.
 
De Wereldbeker alpineskiën eindigde eind maart na zes maanden aan competities en alle verrassingen eromheen. Niet geheel onverwachts won Ivica Kostelic uit Kroatië de competitie, dankzij de vele overwinningen in onder andere de klassementen Slalom en Combinatie. Bij de dames won de Duitse Maria Riesch de beker. Zij liet daarmee Lindsay Vonn (VS) met slechts 3 punten achter zich, die ook een fantastisch seizoen had met gouden medailles in de klassementen Combinatie, Super G en afdaling.

Behalve de FIS Wereldbeker apineskiën werden de Wereldkampioenschappen alpineskiën in het Duitse  Garmisch-Partenkirchen gehouden. Oostenrijk ging naar huis met de meeste medailles, maar Frankrijk bleef niet ver achter en werd tweede.
Een ander hoogtepunt dit seizoen waren de Winter X-Games. Ski en Snowboard freestyle all the way! De competitie vond eerst in Aspen in VS plaats. De beste freestylers ter wereld kwamen bij elkaar en geven een geweldige show. De Amerikanen waren de grote winnaar van de Winter X-Games  met niet minder dan 42 medailles waarvan 12 goud. Later in maart vonden de X-Games in Europa plaats in het Franse Tignes. Het weer verstoorde de competitie een beetje, maar niets werd geannuleerd. De Franse freestyler, Kevin Rolland, behaalde zijn doel al op de eerste dag van de competitie! Hij won zijn vierde gouden medaille van de Winter X-Games in twee jaar net als de Amerikaanse Kaya Turski. Engeland ging naar huis met een silveren medaille, met dank aan snowboarder Jenny Jones in het klassement Slopestyle (Aspen).
Dit is nog maar een tipje van de sluier van wat er allemaal heeft plaatsgevonden dit jaar. Meer informatie vindt u in het nieuwe artikel van de wintersportgids van SkiHorizon, beschikbaar op: http://www.skihorizon.nl/winter-sports-gids/skiwedstrijden-hoogtepunten-van-het-seizoen-2010-2011/

 

Blijf in contact met SkiHorizon en ontvang de laatste publicaties van de wintersportgids via:

Facebook http://www.facebook.com/SkiHorizon.co.uk

Twitter http://twitter.com/skihorizon_uk

Hyves http://skihorizon.hyves.nl/

-einde-

 Wilt u de artikelen of foto’s in deze Skivakantie gids gebruiken? Neem dan contact op met:

Rob Smeets: Rob.Smeets@travelhorizon.com / Tel nr. 043 408 6317

 

DE TRAVELHORIZON GROEP

Randwycksingel 35

6229 EG Maastricht

 

Over SkiHorizon

SkiHorizon is onderdeel van de Travel Horizon Group en heeft meer dan 10 jaar ervaring met ski-gerelateerde vakanties.

Als de Europese leider voor wintersport vakanties is SkiHorizon in staat om een enorm scala aan bergvakantie opties te bieden in meer dan 300 Franse, Italiaanse, Oostenrijkse, Zwitserse en Duitse skigebieden.

Over de TravelHorizon Groep

TravelHorizon is een internationale reisorganisatie actief in Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, België en Nederland. TRAVELHORIZON GROUP, Europese N°1 in bergvakanties. Bestaande uit de volgende merken; SkiHorizon, Totem, Halloween, SnowRental, Sportura or ChaletTravel. De groep is door heel Europa aanwezig, met hoofdkantoren in Nederland en Frankrijk.

De groep is ontworpen om expert informatie te geven, grootste en beste keuze aan skivakanties qua geografie, type accommodatie, beschikbaarheid en extra services.

TravelHorizon bestaat uit de volgende bedrijven: www.skihorizon.com, www.sportura.com, www.halloween.be, www.totemvoyages.com, www.chalettravel.nl, www.spahorizon.com, www.net4ski.com, www.net4sea.com and www.travelhorizon.com

Over het SkiHorizon skivakantiegids redactieteam

De schrijvers en redacteuren van de gids bezitten over een goede combinatie van ski- en reiservaring.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*