Nieuwe investeerder geeft impuls aan elektrische scooters van QWIC

, ,

Investering en samenwerking met Breesaap, de investeringsmaatschappij van oud-Premier Ruud Lubbers, biedt stevige basis voor duurzame groei QWIC.

———-Persbericht———-

Amsterdam, 22 april 2011 –

Het grootste en sterk groeiende Nederlandse elektrische scooter en fietsenmerk QWIC (eigendom van Hartmobile BV) heeft recentelijk een financiële impuls gekregen van investeringsmaatschappij Breesaap. Breesaap is de investeringsmaatschappij van oud-Premier Ruud Lubbers. De investering biedt een stevige basis voor de verdere groei van QWIC, dat de komende jaren in heel Europa zal gaan werken aan de doorbraak van schone elektrische tweewielers.

Hartmobile verwelkomt Breesaap als nieuwe aandeelhouder. Bart Lubbers, directeur van Breesaap, neemt tevens zitting in de raad van commisarissen van QWIC.

“Dit jaar wordt een belangrijk jaar voor de e-mobility industrie. Met name de elektrische scootermarkt is de afgelopen jaren sterk aan het groeien. QWIC kan zich met de steun van deze investeerder goed positioneren om zijn rol als marktleider in de toekomst te verstevigen” aldus Taco Anema, mede-oprichter van QWIC.

QWIC viert dit jaar haar eerste lustrum en is daarmee een van de langst actieve spelers op de elektrische scootermarkt. Taco Anema: “Bij QWIC geloven we dat elektrisch rijden de huidige problemen van congestie, lokale vervuiling maar ook CO² uitstoot sterk kan reduceren. Door innovatieve elektrische scooters en fietsen te ontwikkelen maken we producten die niet alleen duurzaam maar ook leuk zijn om te hebben én te rijden. Door producten te ontwikkelen die we zelf leuk vinden kunnen we elkaar en onze klanten inspireren. Het motto van QWIC is dan ook “Cool to have and fun to ride” aldus Taco.

Investeringsmaatschappij Breesaap sluit goed aan bij de visie van QWIC. Breesaap is tevens aandeelhouder van Epyon BV, marktleider op het gebied van EV snellaadtechnologiën. Zo toont zij openlijk haar interesse in duurzame mobiliteit.

Achtergrond van deze financieringsovereenkomst is het verder uitbouwen van het werkterrein van QWIC. Middels 300+ dealers in voornamelijk stedelijke gebieden wordt naast de consumentenmarkt ook de zakelijke markt bediend. Dit resulteert in grote accounts zoals TNTpost, diverse gemeenten en verhuurbedrijven in Nederland en België. Met deze financieringsovereenkomst gaat de innovatieve ontwikkelaar, producent en leverancier van elektrische fietsen en scooters haar werkterrein uitbreiden naar andere urban area’s binnen Europa.

Naast de uitbreiding naar andere stedelijke gebieden in Europa gaat QWIC zich volledig focussen op de stedelijke forenzen. De productlijn 2011 van QWIC is voornamelijk gericht op het woon-werkverkeer. Jos Schutte (marketing en communicatie) verklaart deze stap: “Onder deze doelgroep zien wij een toenemende interesse naar elektrisch vervoer. Onze sterk vernieuwde productlijn sluit dan ook aan bij de wensen van deze doelgroep”.

Bart Lubbers, directeur van Breesaap, is ervan overtuigd dat een groei van licht elektrische voertuigen dé oplossing is voor de huidige problemen van congestie en lokale vervuiling.

Een elektrische scooter is natuurlijk handig in het dagelijkse gebruik. De producten van QWIC zijn uitermate geschikt voor verkeer binnen het ‘auto-onvriendelijke’ Amsterdam. De voordelen tegenover een kleine auto of een benzinescooter zijn enorm. Zo is een benzine scooter in de binnenstad net zo vervuilend als een vrachtwagen, blijkt uit onderzoek van TNO. Nooit meer tanken, altijd een parkeerplaats en net zo eenvoudig ‘s nachts aan de lader als de laptop of het mobieltje.

QWIC heeft de afgelopen jaren flink doorontwikkeld. Zo werd de QWIC Emoto 87 gekozen tot beste elektrische scooter door ScooterXpress en de Trend NX7 als zeer goed getest door de Consumentenbond in de e-bike test van 2010. Tevens is QWIC de ontwikkelaar van de bio-based concept e-scooter. Deze scooter is ontworpen vanuit de cradle-to-cradle techniek en bestaat uit natuurvezel. Deze elektrische scooter wordt momenteel tentoongesteld in NEMO tijdens de tentoonstelling “Iedereen elektrisch”.

——- Einde Persbericht——–

Achtergrond QWIC

QWIC, dé Nederlandse fabrikant van uw lichte elektrische vervoermiddelen. vanuit Amsterdam ontwikkelt, produceert en vermarkt QWIC lichtgewicht elektrische tweewielers.

Door de wetgeving in o.a. Nederland is er een verdeling tussen elektrische fietsen en –scooters. In de toekomst zullen deze twee groepen door hun sterk gelijkende techniek naar elkaar toegroeien. QWIC is marktleider in de snelgroeiende elektrische scootermarkt. De elektrische tweewielers van QWIC zullen zich komende jaren toespitsen op gebruik in de stedelijke gebieden. Met haar producten kan een groot deel van de persoonlijke mobiliteit, die nu veelal met de auto ingevuld wordt, bedient worden.

QWIC (Hartmobile BV) is opgericht in 2006 door Michiel Hartman en Taco Anema naar aanleiding van ideeën opgedaan tijdens een fietstocht van Beiroet naar Beijing. Beide oprichters kennen elkaar van de TU-Delft waar ze nog steeds nauw mee samenwerken. Op het hoofdkantoor, gevestigd in Amsterdam, werken op dit moment 20 medewerkers. De innovatieve elektrische voertuigen worden via een snel groeiend netwerk van 350+ winkels verkocht in Nederland en België.

Visie: Bij QWIC geloven we dat elektrisch rijden de huidige problemen van congestie, lokale vervuiling maar ook CO² uitstoot sterk kan reduceren. Door innovatieve elektrische scooters en fietsen te ontwikkelen maken we producten die niet alleen duurzaam maar ook leuk zijn om te hebben én te rijden. Cool to have & fun to ride

Persvoorlichting


QWIC

  • Michiel Hartman – Tel 020- 630 6540
  • Taco Anema – Tel 020-630 6540

Foto’s zijn op te vragen via info@qwic.nl – marketing@qwic.nl

NB: Indien u redactionele aandacht aan dit persbericht besteedt dan stellen wij het zeer op prijs om een (kopie)exemplaar van dit item te ontvangen.

Hartmobile BV Korte papaverweg 15, 1032 KA Amsterdam