Sporten en prijzen voor KiKa.

BOVENKARSPEL – Op zaterdag 7 mei zal Edwin Schaafstra uit Bovenkarspel zes uur lang gaan sporten voor KiKa in winkelcentrum Streekhof te Bovenkarspel. Voor het winkelende publiek zal er een Rad van Avontuur staan waar men voor € 2,- per draai leuke prijzen kan winnen.

Sinds december van vorig jaar is Edwin samen met 127 andere hardlopers in Nederland actief bezig sponsorgelden te verzamelen voor KiKa. Op zaterdag 7 mei zal Edwin vanaf 10 uur ’s morgens tot 4 uur ’s middags op een cross-trainer gaan sporten om aandacht te vragen voor zijn uiteindelijke doel: de marathon van New York die hij in november voor KiKa wil gaan lopen. Het streefbedrag aan sponsoring voor het lopen van deze marathon is € 5.000,- per loper, en het totale bedrag dat de lopers verzamelen zal worden gebruikt voor de realisatie van een Nationaal KinderOncologisch Centrum (NKOC). Het originele plan voor zaterdag 7 mei was om zes uur lang op een loopband te gaan hardlopen, maar door een blessure moest de loopband worden vervangen door een cross-trainer. De sportieve actie zal worden begeleid door Sportcentrum Stedebroec, met onder andere een Rad van Avontuur. Door voor € 2,- te draaien aan het Rad kan het publiek leuke prijzen winnen en natuurlijk gaat de opbrengst naar het KiKa saldo van Edwin. Echte Bakker Gerard Besseling stelt 5 taarten beschikbaar voor de 5 mensen die het best weten te schatten hoeveel meters Edwin in die zes uur aflegt op de cross-trainer. Ook dit gokje kost € 2,- per keer voor het goede doel.

Natuurlijk is er ook gelegenheid om gewoon een donatie te doen voor KiKa.

KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) zet zich in voor het onderzoek naar kanker bij kinderen. De drie hoofddoelen zijn om de genezingskans te verhogen van 75% naar 95%, de kwaliteit van de behandelingen te verbeteren en de kans op bijwerkingen na de behandelingen te verminderen. Deze doelstellingen hoopt KiKa sneller te kunnen  bereiken met de realisatie van een NKOC, waar de onderzoeken die nu nog in 7 verschillende centra gedaan worden gecentraliseerd plaats zullen kunnen vinden.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.kika.nl en www.runforkika.nl/NewYork .

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*