Zitec lanceert HotelPeeps op The Next Web

Het Roemeense Zitec, een toonaangevende producent van online applicaties, zal zijn nieuwe applicatie ‘HotelPeeps’ lanceren op de The Next Web conferentie in Amsterdam.

The Next Web conferentie (TNW) is één van de meest belangrijke en toonaangevende Europese evenementen op het gebied van internet en de ontwikkelingen op het web. Het evenement wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd en vindt plaats in Amsterdam op 27, 28 en 29 april. Op de conferentie komen meer dan 1200 bedrijven, start-ups, bloggers en freelancers af. TNW creëert op deze manier enorme mogelijkheden tot netwerken, discussies en het uitwisselen van kennis. Dit jaar wordt TNW ondersteund door sponsoren zoals Microsoft, Vodafone, BlackBerry, Amazon, Facebook en Booking.com.

De Roemeense start-up HotelPeeps, met een Facebook applicatie om het beste en goedkoopste hotel te vinden, is ook van de partij op TNW. “Wij geloven dat TNW ons de ideale mogelijkheid geeft om de nieuwe applicatie te lanceren. “HotelPeeps Special Deals is de eerste hotel reserverings app op Facebook,” aldus Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

Tot voor kort moesten toeristen hun reis en hotel plannen en boeken via verschillende websites met verschillende reviews. Via HotelPeeps kunnen hotels geboekt worden aan de hand van de reviews en aanbevelingen van je vrienden op Facebook. Vrienden/connecties die al in bepaalde hotels geweest zijn, kunnen jou van dienst zijn om tot een goede keus te komen.

Ook biedt HotelPeeps de gebruiker de gelegenheid om snel de aanbiedingen van talloze hotels en bestemmingen te zien. Dankzij Price Trends, een eerdere door Zitec ontwikkelde functionaliteit, kan de gebruiker de beste prijs en tijd vinden om te boeken. Price Trends laat, middels een grafisch overzicht, de prijsbewegingen van verschillende hotels in verschillende steden zien.

Met de HotelPeeps applicatie kunnen bezoekers de beste aanbiedingen van verschillende hotels voor een specifieke locatie vinden. Aanbiedingen die via HotelPeeps worden opgevraagd zijn uitonderhandelde prijzen, zodat u zeker bent van de beste prijs voor het gekozen hotel in de stad van uw keuze.

“Samen met HotelPeeps hebben we ook de Alerts service gelanceerd. Hiermee ontvangen gebruikers wekelijks de beste aanbiedingen per e-mail, in de toekomst moeten aanbiedingen ook real-time doorgecommuniceerd gaan worden,” zo liet Lapusan weten. Aanbiedingen getoond op HotelPeeps kunnen oplopen tot 50% van de originele prijs. Ter illustratie; HotelPeeps toont op dit moment een prijs voor een tweesterren hotel in Amsterdam van 80 euro per nacht. Een vergelijkbaar hotel in Amsterdam op andere boekingssites kost op dit moment eenvoudig 130 euro.

“De bestaande applicaties voor hotelreserveringen gaan ervan uit dat de klant een specifiek hotel in een bepaalde stad wil bezoeken voor een exact aantal dagen. HotelPeeps heeft een andere benadering; hier gaat men ervan uit dat de reiziger zijn kosten wil optimaliseren, met flexibele aankomst- en vertrektijden”. Gebruikers van de applicatie zijn consumenten maar ook online hotel diensten. Op dit moment bevat HotelPeeps 1,5 miljoen aanbiedingen.

HotelPeeps is ook op technisch gebied vooruitstrevend. De applicatie is ontwikkeld in PHP en gebruikt Windows Azure, het cloud-computing platform van Microsoft. Deze maand kreeg de applicatie de erkenning van Microsoft als een voorbeeld applicatie ontwikkeld op Windows Azure. Zie hier en hier.

Naast de erkenning van Microsoft is HotelPeeps ook de meest gewaardeerde Roemeense Facebook applicatie. Tot nu toe heeft Hotelpeeps 15000 gebruikers, dit aantal groeit snel. Zitec startte recentelijk om de dienst ook buiten Roemenie te promoten.

Over Zitec

Zitec is één van de meest belangrijke Roemeense bedrijven in de IT-sector en gespecialiseerd in product-development en online applicatie ontwikkeling. Ruim 80% van de omzet wordt gegenereerd in landen als Amerika, Canada, Engeland, Cyprus, Duitsland, Italië en Denemarken. Onder de klanten van Zitec bevinden zich JW Marriott, Mercedes-Benz, Amadeus, Hearst en La Farge.

Voor meer informatie over HotelPeeps gaat u naar www.hotelpeeps.com of mailt u naar hello@hotelpeeps.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*