Armin Scheuten gaat voor de kunst

Acteur Armin Scheuten uit het Gelderse Aalten werkt het liefst met jonge filmmakers en regisseurs samen. Film en tv dat doet hij natuurlijk ook maar in Nederland lijkt het vak acteren eigenlijk een ‘’stiefkind’’ van kunst en cultuur in Nederland te zijn.

‘’Er hoort eigenlijk meer ondersteuning gegeven te worden aan het maken van onafhankelijke producties. Jonge filmmakers en filmstudenten maken werkelijk fantastische dingen, zijn nog zo enthousiast en hebben de juiste visie op het werk’’ aldus Scheuten. ‘’Daarom werk ik graag mee aan dit soort no budget producties, juist uit liefde voor de kunst’’ voegt hij eraan toe.

Zijn naam heeft hij ook door korte producties en clips voor jongeren op MTV en TMF gekregen. Maar ook door films zoals onder andere Atlantis en op dit moment met de film Omega die begin 2012 in de bioscopen komt. Hierin speelt hij de hoofdrol van pastoor. Naast hem zal ook nog bekend gezicht Nelly Frijda een rol spelen. ‘’Acteren blijft gewoon mijn werk, natuurlijk is het op het ogenblik erg moeilijk voor acteurs.

De politiek heeft er helaas een positieve ontwikkeling tegengewerkt op het gebied film, tv en theater. Maar een acteur met enthousiasme en liefde voor het vak blijft het doen’’ zegt Scheuten openhartig. ‘’Ik sta achter wat ik zeg, het moet beter in Nederland. In het buitenland zijn producties van Nederlandse bodem helaas niet of weinig bekend. En daar moet aan gewerkt worden. We moeten trots zijn op wat wij in ons land produceren’’.

Binnenkort is hij te zien in een aantal films voor jongeren. ”En daarnaast blijf ik natuurlijk ook het werk doen wat bekendheid oplevert, Je moet ook laten zien als je iets kunt”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*