Fries bedrijf produceert elektrische auto’s goedkoper dan brandstofversie

, ,

Eigenlijk is het simpel, in basis is een elektrische motor eenvoudiger en dus goedkoper te produceren dan een benzine of diesel motor die gemiddeld uit 170 onderdelen bestaat. Het blijkt te kunnen.

Frisian Motors uit het Friese Bakkeveen heeft een specifieke elektrische auto ontwikkelt die net zo veel kost als zijn diesel broertje, de FM-50 die net nog geen € 10.000,- exclusief BTW gaat kosten.
“Het model op zich bestaat al een jaar of vier” zegt Theo de Jong DGA van Frisian Motors. “Dat gedeelte was al bewezen en wij hebben samen met deze fabriek een elektrische variant in productie gezet en gezorgd voor de nieuwe keuringen en certificaten met de RDW”. Het is inderdaad wel voor specifieke doelgroepen maar toch een serieuze auto die ruim 60 km per uur rijdt en op een volle accu 80 km ver komt. De auto is bedoeld voor plattelands gebruik en voor ruwe terrein.

Voor de doelgroepen beoogt Frisian Motors niet alleen semi-overheid zoals landschap en waterschap beheerders, maar ook bijvoorbeeld agrariërs als vervanger van de quad of op camping en recreatie terreinen.
Gelijkwaardige diesel modellen van bijvoorbeeld Cub Cadet of Polaris kosten inderdaad minimaal het zelfde en hebben gelijkwaardige gebruikersmogelijkheden. Echter een elektrische variant heeft veel meer praktische voordelen volgens de fabrikant. Naast het feit dat deze auto volledig is vrijgesteld van enige vorm van belasting heeft hij veel meer toepassingsmogelijkheden, denk maar eens aan overdekte speel- of recreatie terreinen of continu gebruik in de dichte nabijheid van dieren en mensen. En tanken voor nog geen 2,- euro is in deze tijd toch heel aantrekkelijk

www.frisianmotors.com

elektrische auto
De FM-50
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*