ISO 9001 en VCA certificering voor BetaGuard

,

Als eerste bedrijf in de branche heeft leverancier van tijdelijke draadloze elektronische beveiligingssystemen, BetaGuard, het ISO 9001 certificaat uitgereikt gekregen. Ook is het bedrijf nu in het bezit van het VCA-certificaat (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers). Dit keurmerk certificeert en toetst bedrijven op het VGM-systeem.

ISO 9001 is een methodiek die kader biedt voor het innoveren en stimuleren van procesverbetering. ISO certificatie is voor veel organisaties een onmisbaar verbeterinstrument op het gebied van communicatie en werkprocessen. ISO 9001 legt problemen op het gebied van communicatie, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en algemene procedures bloot.

VCA is de afkorting van Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. VCA gecertificeerde bedrijven gaan te werk aan de hand van een VGM beheersysteem dat is afgestemd aan de hand van de ARBO-regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Een VCA certificaat is een bevestiging van kwaliteit en betrouwbaarheid voor externe bedrijven. Veel opdrachtgevers besteden werkzaamheden alleen uit aan bedrijven met VCA gecertificeerd personeel.

BetaGuard kreeg ook het KIWA keurmerk bouwplaatsbeveiliging uitgereikt. Deze kwaliteitsnorm is vastgesteld in overeenstemming met het convenant van Bouwend Nederland. Hieraan moeten de bedrijven alsmede de gebruikte systemen voldoen. Dit convenant is niet alleen van toepassing op de technische bouwplaatsbeveiliging, maar stelt ook eisen aan de organisatorische maatregelen en de bouwkundige maatregelen die aannnemers moeten nemen.

‘Deze waarborgen zorgen ervoor dat opdrachtgevers de kwaliteit krijgen die conform de richtlijnen is geborgd en onderbouwd. De certificering past bovendien binnen de visie van ons management om de kwaliteit en veiligheid van onze diensten en werkwijze voortdurend te verbeteren’, aldus BetaGuard.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*