Nederland snakt naar variatie op tafel

,

Zoetermeer, 31 mei 2011 – Nederlanders willen meer variëren aan tafel. Uit onderzoek van Uncle Ben’s blijkt dat 86% van de ondervraagden meer afwisseling wil in de gerechten die men ’s avonds eet. Maar een klein deel van de ondervraagden (11%) is zelf erg vindingrijk en eet steeds weer iets nieuws. Vooral huishoudens met kinderen willen meer verscheidenheid, slechts 8,7% eet zeer gevarieerd.  Als basis voor de hoofdmaaltijd wordt het vaakste naar aardappelen gegrepen (27%), daarna volgen pasta (18%) en rijst (16%).

 

34% beslist per dag

Onderzoeksbureau BCO (Bureau Consumenten Onderzoek) onderzocht in mei 2011 de eet- en kookgewoonten van 496 Nederlanders tussen de 25 en 49 jaar. 34% van de ondervraagden beslist per dag wat er gegeten wordt. Een kwart beslist één of meerdere dagen van te voren welke maaltijd de komende avonden op tafel staat. De belangrijkste motivatie voor de beslissing over wat er ’s avonds gegeten wordt, is waar men op dat moment trek in heeft.  

53% gebruikt magnetron

Gemiddeld kost het 38 minuten om het avondeten te bereiden. Dit wijkt nauwelijks af van de gewenste tijd die men kwijt wil zijn om te koken, namelijk 36 minuten. Op de momenten waarop men geen zin heeft om te koken of laat thuis is, wordt er veelvuldig naar een ‘snelle maaltijd’ gegrepen. Ruim de helft van de ondervraagden eet weleens een magnetron maaltijd (53%). De respondenten gaven aan dat een magnetron maaltijd snel, makkelijk en ideaal is voor één persoon. Daarnaast zijn de kleine kans om de mist in te gaan, de lange houdbaarheid en het niet hoeven afwassen, belangrijke redenen om voor een magnetron maaltijd te kiezen. Uncle Ben’s speelt hierop in met de Express variant, een kant-en-klare magnetron rijst in 2 minuten.   

Over Uncle Ben’s

Uncle Ben’s produceert al meer dan 65 jaar rijst van de beste kwaliteit en was in 1945 de eerste rijstproducent die een nieuwe stoomtechniek toepaste, waardoor er over de hele wereld niet-klevende rijst kon worden gegeten. Uncle Ben’s is onderdeel van Mars Inc. De rijst van Uncle Ben’s wordt in Greenville (Mississippi – USA), Eldorado Dosul (Brazilië) en Olen (België) geproduceerd. In Nederland zijn in totaal 13 Uncle Ben’s producten te verkrijgen: Langkorrelrijst, Zilvervliesrijst en Basmati Rijst, Express Rijst in de varianten: Mediterraans, Indisch, Kantonees, Mexicaans, Tomaat & Olijfolie en Langkorrel, Sauzen in de smaken: Zoetzuur, Zoetzuur extra Ananas, Coconut Curry en Chili con Carne. Voor meer informatie: www.unclebens.nl of www.mars.com.

 

EINDE BERICHT

 

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arun Groenendijk, Principal Manager Food Pietercil Barends, via arun.groenendijk@pietercil.com of 079-3441139.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*