Duizenden kinderen te zwaar op de weegschaal

Afslanken of afvallen om te kunnen leven klinkt meedogenloos, maar is soms noodzakelijk. Sommige ouders laten het soms zo ver komen op de weegschaal, dat hun kinderen zouden kunnen overlijden. Meer dan 10.000 Nederlandse kinderen zijn op de weegschalen zo zwaar, dat ze zouden kunnen sterven van hun eigen gewicht.

Hoe komt het zo ver bij deze kinderen? Uit een onderzoek blijkt dat het een combinatie is van te veel eten en te weinig bewegen. Ook zijn er gevallen met uitzonderingen, waarbij kinderen door een ziekte of een genetische aanleg dik zijn.

Ouders zijn verantwoordelijk voor het overgewicht van hun kinderen, want deze voeden hun kinderen op, zien wat ze doen of eten. Dat wil zeggen dat ouders hun kinderen zien dik worden. Als ze dit toelaten zijn ze ook medeverantwoordelijk voor de slechte gezondheid van hun nageslacht en in sommige situaties voor hun dood. De meeste kinderen met overgewicht gaan niet gelijk dood, maar hebben een grote kans op een vervroegde dood. Het is aan ouders de taak om te voorkomen dat het zover komt met hun kinderen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*