Haal de wereld in huis, word gastgezin!

Stichting AFS Nederland is dringend op zoek naar gastgezinnen voor uitwisselingsscholieren. Tachtig jongeren komen eind augustus via AFS aan in Nederland vanuit allerlei landen: van Italië tot Thailand, van Venezuela tot Indonesië en van Amerika tot Franstalig België.

In spanning wachten de jongeren op het bericht bij welk gastgezin ze welkom zijn. Het gaat om jongeren als Ilán uit Mexico, Kai Nam uit Hong Kong en Shinta uit Indonesië. Wie huis en hart openstelt voor zo’n jongen of meisje als gastgezin, maakt van dichtbij mee hoe deze jongeren hier gewend raken en zich ontwikkelen.

Stroopwafels
De pindakaas, stroopwafels en toetjes zijn al snel favoriet, het fietsen in weer en wind wat minder. De scholieren die volop meedraaien in het gewone dagelijkse leven thuis en op school, raken het snelste en beste geïntegreerd. Daarom vraagt AFS van gastgezinnen voor hen dezelfde rechten en plichten als andere kinderen in huis (zouden) hebben. Dat betekent: niet spijbelen, meehelpen met klusjes en ook meedoen aan gezinsactiviteiten.

Ervaring
AFS Nederland heeft al sinds 1947 wereldwijd ervaring met de organisatie van uitwisselingen om onderling begrip tussen mensen uit verschillende culturen te stimuleren.
Bij deze non-profit uitwisselingsorganisatie krijgen gastgezinnen geen financiële vergoeding. Zij halen voldoening uit de interculturele ervaring, de internationale contacten en soms levenslang hechte relaties.

Vrijwilligers
Als non-profit organisatie is AFS vooral actief via vrijwilligers. Zij komen op huisbezoek bij belangstellenden en overleggen over wie het beste in het gezin zou passen. Ze organiseren een welkomstkamp waar de scholieren elkaar beter kunnen leren en een stoomcursus Nederlandse taal en cultuur krijgen. Ook geven vrijwilligers gezinnen, scholieren en scholen begeleiding. Ze organiseren culturele en actieve uitjes (stedentrips, schaatsen, wadlopen) en andere bijeenkomsten zoals een Sinterklaasfeest of barbecue.
Kijk voor meer informatie op: www.afs.nl of neem contact op via: info@afs.nl, of tel. 0297 – 21 40 76 met het AFS kantoor in Vinkeveen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*