Het werk begint pas wanneer de webwinkel online is

,

Mensen die een webwinkel starten denken vaak dat, wanneer ze de webwinkel openen, ze dan direct verkopen zullen hebben. Als je er even over nadenkt realiseer je je dat dit natuurlijk niet zo is.

Sterker nog, het werk begint pas wanneer de webwinkel online is.

Voorbeeld: misschien vind je op het domein www.standaardhangmat.nl wel een prachtige webwinkel waar ze kleurrijke hangmatten verkopen. Maar voordat je de domeinnaam in hebt getikt, zul je hier niet achter komen. En de kans dat iemand spontaan die domeinnaam intikt is natuurlijk heel erg klein.

Waarom denken mensen veelal dat ze veel verkopen kunnen realiseren met hun pas geopende webwinkel?

Het zit zo: als je een fysieke winkel opent in Amsterdam zul je zo goed als zeker direct verkopen gaan krijgen. Er lopen immers elke dag enkele honderden mensen langs je winkel. Mensen zijn nieuwsgierig van aard en als er ergens een nieuwe winkel wordt geopend, zullen er velen een kijkje komen nemen. Daarbij zullen er ook altijd mensen zijn die op zoek zijn naar hetgeen jij verkoopt. Ook deze mensen zullen ongetwijfeld vroeg of laat je winkel binnenstappen. Je eerste verkopen zijn gerealiseerd voordat je het weet!

Maar op het internet ligt dit totaal anders. Je kan niet kiezen of je je webwinkel opent in een drukke winkelstraat of juist op een rustige locatie.

Op het internet gelden andere regels, en voor een webwinkel is het van groot belang om deze regels goed te leren kennen.

Iedere webwinkel is bij de start gelijk. Je zult goed na moeten denken over de marketing! Hoe wil je zorgen dat je bezoekers naar je webwinkel krijgt? Hoe ga je naamsbekendheid verkrijgen? Dit zijn dingen waar je goed over na zal moeten denken.

Iedere dag openen mensen een webwinkel, en vaak sluiten deze net zo snel. Terwijl hun webwinkel niet eens zo slecht hoeft te zijn! Mensen vergeten vaak dat ze niet openen in een drukke winkelstraat, maar openen met een onbekend domein. Hou dit goed in je achterhoofd wanneer je een eigen webwinkel wil beginnen!

Voor meer tips over het opzetten van je eigen webwinkel, kijk op www.webwinkelsucces.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*