IP Businessmanager® 4.0 gelanceerd

Softwareleverancier IsraPunt heeft zoals aangekondigd, de IP Businessmanager ® 4.0 gelanceerd. Dit op Open Source gebaseerde platform heeft o.a. de BSD-3 licentie en is een volledig open platform, wat in het kort betekent dat iedereen dit systeem gewoon vrij kan downloaden, aanpassen en uitbrengen onder eigen label op de markt.

Dit in tegenstelling tot andere ‘Open Source’ leveranciers die claimen dat ze Open Source zijn, maar in feite de term Open Source misbruiken in gesloten en afgeschermde systemen en hun klanten misleiden met allerlei niet-zichtbare clausules en vendor lock-in’s als licenties. Meerdere (overheids-) organisaties in Nederland maken hiervan inmiddels al gebruik, maar hebben niet door dat ze een wolf in schaapskleren hebben binnengehaald.

Dit zijn dan ook helaas de partijen die op internet, o.a. door journalisten die ze voor hun karretje spannen, in publicaties menen te moeten roepen dat systemen als de IP Businessmanager® afgeleide zijn van hún systemen. Ook zijn dit de partijen die onder valse email adressen in mailtjes aan IsraPunt bedekte bedreigingen uiten dat bedrijven als IsraPunt hun marktpositie, die ze door misleiding en bedrog hebben opgebouwd, kapot maken.

De toegevoegde waarde van dit soort systemen zit hem echter niet in meer in de software zoals bij de traditionele systemen, maar in de kennis in kunde van het bedrijf dat de levering, installatie en support doet. Het verdienmodel is heel anders als dat men altijd gewend was. Er is een correctie naar de markt geweest, de klanten gaan veel minder betalen en daar moet je als organisatie wel mee om kunnen gaan. Andere bekende en geslaagde voorbeelden hiervan zijn Mantis, GIT en WIKI.

Softwareleverancier IsraPunt voegt met deze release wederom een groot aantal functionaliteiten toe aan het Voice over IP (VoIP) telefoniesysteem. Diverse functionaliteiten die bepalend zijn voor ‘de nieuwe manier van communiceren’.

De IP Businessmanager® legt de basis voor telefonische bereikbaarheid bedrijven en Klant Contact Centra (KCC’s). Het is een op Open Source software gebaseerde VoIP-telefooncentrale. De IP Businessmanager® biedt zeer uitgebreide mogelijkheden om de telefonieomgeving zo optimaal mogelijk af te stemmen op uw bereikbaarheidswensen. Dankzij de integratie van spraak- en data-applicaties is er een enorm aantal functionaliteiten beschikbaar.

IsraPunt is een dochteronderneming van KPN en de grootste Open Source Voice over IP (VoIP) telefonie leverancier in de Europa. Als marktleider heeft IsraPunt zeer ruime ervaring met Open Source VoIP telefonie, met name bij organisaties als de overheid, semi overheid, media en omroepland, het onderwijs en de (groot)zakelijke markt.

De IP Businessmanager® is gebaseerd op Open Standaarden. Het is een open systeem dat eenvoudig geïntegreerd of gekoppeld kan worden aan uw (bestaande) telefonie en ICT omgeving. Hierdoor biedt het keuzevrijheid in de te gebruiken hardware (bijv. servers en SIP toestellen) en softwareapplicaties. U bent hierdoor leveranciersonafhankelijk.

Het systeem kan zowel als On-site en Hosted oplossing worden geleverd en is dan bekend onder de naam IPBM Centrex®. Grote partijen hebben inmiddels al gekozen voor het gebruik van deze hosted oplossing.
Ook met betrekking tot aanbestedingen biedt IP Businessmanager® diverse mogelijkheden. Het pakket is namelijk vrij van aanbesteding voor telefoniesoftware. Alleen de servers en de IP-toestellen zullen aanbesteed moeten worden als ze over het aanbestedingsbedrag gaan, maar in veel gevallen kan hiervoor gebruik gemaakt worden van de bestaande inkoopafspraken en is de aanschaf van de IP Businessmanager geheel aanbestedingsvrij. Dit bespaart in de kosten die met een aanbesteding gepaard gaan.

IsraPunt is voorstander van het gebruik van Open Standaarden binnen al haar applicaties en is ondertekenaar van het Leveranciers Manifest Open Standaarden van NOiV (Nederland Open in Verbinding).

IsraPunt is zowel system integrator als software ontwikkelaar. IsraPunt is gespecialiseerd in het implementeren van innovatieve telecom- en dataoplossingen, waaronder telecommunicatiesystemen, contactcenters, netwerkinfrastructuren. IsraPunt is een dochteronderneming van KPN en dé specialist op telefonie en ICT oplossingen.

Voor meer informatie, downloads en een demonstratie van de onbegrensde mogelijkheden van de IP Businessmanager® kunt u terecht bij; IsraPunt BV, www.israpunt.nl 0575-560336 of kijk op www.denieuwemaniervancommuniceren.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*