Meer interesse voor papierrecycling en recycling elektrisch gereedschap

Uit een landelijk onderzoek is gebleken dat zodra mannen kinderen krijgen meer interesse hebben voor recycling. Vaders gaan veel bewuster om met o.a. het weggooien van papier, groenafval, tuinafval en elektrisch gereedschap dat oud of kapot is. Ongeveer een vierde deel van de mannen die nog geen vader is gooit kapotte elektrische gereedschappen in de afvalbak. Ongeveer de helft van de vaders brengt elektrische apparatuur naar de recycling of een inzamelpunt. Elektrische apparaten zijn zoals oud papier en gft afval ook heel goed recyclebaar, maar worden meestal weggegooid in de vuilnisbak. Het inzamelen van oud papier voor de papierrecycling verloopt ook redelijk spontaan bij vaders.

Nederlanders klussen graag, in Noord Nederland klust bijna 60% dagelijks of elke week. Dit geeft ook aan dat er in deze regio het meest geklust wordt en daarmee veel meer gerecycled of gerepareerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*