Recherchebureau spoort cybercriminaliteit op

In Nederland hebben bedrijven steeds vaker te kampen met digitale criminaliteit, ook wel cybercrime genoemd. Cybercrime is steeds verder aan het ontwikkelen, doelgerichter en snel aan het groeien. Volgens de justitie doen bedrijven bijna nooit een aangifte, men vreest namelijk voor een imagoschade. Met een voorlopig digitaal onderzoek van een recherchebureau hoeft men in veel gevallen niet naar een politiebureau. Ook laat een bedrijfsrecherche weten dat bedrijven niet of zeer slecht beveiligd zijn tegen digitale criminaliteit. Hierdoor hebben criminelen meer succes en is de mogelijkheid om ze te arresteren kleiner.

Digitale criminelen hoeven niet perse een bende uit het buitenland te zijn, het blijkt de laatste tijd vaker dat mensen uit het eigen bedrijf informatie stelen om het vervolgens zelf te gebruiken of verder te verkopen. Bedrijven die opzoek zijn naar een privé detective voor het opsporen en bestrijden van cybercrime of winkeldiefstal kunnen een recherchebureau inschakelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*