Dataverlies door online hacking is niet definitief

Wereldwijd ervaren 250 miljoen mensen de gevolgen van hacking

Het verlies van computerdata door hacking wordt een steeds groter probleem voor bedrijven en particulieren. Bijna dagelijks wordt door de landelijke media bericht over de schadelijke gevolgen van hacking. Computerdata dreigt hierdoor vernietigd, beschadigd of onbruikbaar te worden gemaakt. Voor overheden, bedrijven en particulieren is het verlies van computerdata door hacking een waar schrikbeeld. Accuraat handelen volgens een vooraf afgesproken werkwijze zorgt voor snel herstel van verloren computerdata door hacking. Dit stelt specialist Stellar Data Recovery uit Utrecht. Dataverlies door hacking staat – op basis van het aantal incidenten – met stip op nummer één. De afgelopen drie jaar zijn er wereldwijd 250 miljoen hacking gevallen gemeld waarbij computerdata verloren is gegaan. Het in acht nemen van een disaster recovery planning zorgt in veel gevallen dat alle verloren computerdata weer terug kan worden gehaald.

Stellar herstelt door hacking verloren gewaande data terug

“We hoeven het journaal maar te zien of de krant te lezen en iedereen begrijpt de impact van het verlies van computerdata door hacking”, stelt Kees Jan Meerman, Chief Operations Officer bij Stellar Data Recovery. “Binnen het zakelijke verkeer hebben met name overheidsinstellingen, technologiebedrijven en de financiële dienstverlening veel te maken met het verlies van computerdata door hacking. Opvallend is dat data recovery niet of nauwelijks een structurele invulling kent binnen bedrijven. Met een goedwerkende disaster recovery planning wordt verloren computerdata door hacking snel en vertrouwd weer teruggehaald.” Recent onderzoek – uitgevoerd door Symantec – geeft aan dat wereldwijd slechts een kwart van alle grote bedrijven een correct werkende disaster recovery planning bezitten. Bedrijven die hun applicaties en gegevens verwerken met behulp van virtuele servers blijken extra kwetsbaar te zijn voor computerdata verlies: 66% bezit geen herstelplan en 44% maakt geen periodieke backups van computerdata.

Disaster recovery planning bespaart geld

“Hacking is de snelst groeiende oorzaak van dataverlies. Wereldwijd is er de afgelopen maanden een golf van aanvallen van hackers geweest op websites van toonaangevende bedrijven”, vervolgt Meerman. “Helaas is hier veel gevoelige data verloren gegaan en werden ook Nederlandse en Belgische consumenten direct getroffen. Voor bedrijven speelt dat downtime steeds duurder wordt. Het schadebedrag dat geldt voor een vernietigd, beschadigd of onbruikbaar gegevensrecord is inmiddels opgelopen naar gemiddeld $318 per record. Dit schadebedrag wordt bepaald op basis van misgelopen omzet als gevolg van een incident. Een correcte disaster recovery planning voorziet in een correct en snel herstel van de verloren data en zorgt ervoor dat de financiële gevolgen van dataverlies tot een minimum worden beperkt. Professioneel data recovery draagt dus direct bij aan de financiële doelstellingen van een onderneming.”

Over Stellar Data Recovery

Stellar Data Recovery biedt complete data recovery oplossingen in alle gevallen van dataverlies. Stellar heeft laboratoria in de meeste landen van Europa, de Verenigde Staten en Azië. Stellar beschikt over meer dan 100 R&D professionals en data recovery experts, diverse CLASS 100 Clean Rooms en de meest uitgebreide suite in eigen bedrijf ontwikkelde data recovery software ter wereld. Stellar Data Recovery levert hoogwaardige dataherstelsoftware en –diensten en verzekert tot 100% gegevensherstel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*