Erkenning Verworven Competenties-certificaat

, ,

Met een EVC certificaat laten werknemers zien over welke kennis en vaardigheden zij beschikken. Het EVC certificaat is een initiatief van bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Met het EVC certificaat is iedereen in staat opgedane ervaring om te zetten in erkende certificaten. Het EVC certificaat vormt bovendien een waardevolle toevoeging op een CV en heeft in veel gevallen tot gevolg dat iemand vrijstelling krijgt voor bepaalde onderdelen van een opleiding.

Wanneer het EVC certificatietraject van start gaat, begint men met de samenstelling van een portfolio, waarna er vervolgens een examen wordt afgelegd. Hierbij inventariseren gekwalificeerde beoordelaars het kennisniveau van de deelnemers ten opzichte van de landelijke standaard. Voordeel van het EVC certificaat is dat het niet nodig is om bij te scholen voor het afleggen van het examen, men wordt puur en alleen beoordeeld opaanwezige kennis en ervaring in het gekozen vakgebied. Deze kennis kan zowel thuis, op het werk, tijdens een opleiding of bij het beoefenen van een hobby verworven zijn.

Deelnemers die het proces met succes afronden krijgen een ervaringscertificaat waarin wordt aangeduid over welke competenties de cursist beschikt en aan welke landelijke standaard deze zijn getoetst.  Kiwa beoordeelt(toekomstige) EVC-aanbieders om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het uitgereikte EVC certificaat conform de landelijke kwaliteitscode EVC blijft. EVC certificaat-aanbieders die zich door Kiwa laten keuren krijgen tevens een vermelding in het officiële EVC kenniscentrum register op www.kenniscentrumevc.nl.

Kiwa is een internationaal opererend onafhankelijke organisatie met kwaliteits certificatie als kernactiviteit,  dat zich bezighoudt met het verbeteren van processen, producten, medewerkers en organisaties.  Kiwa is strikt onafhankelijk en niet betrokken bij productie, handel of andere praktijken die de onpartijdigheid van Kiwa in gevaar kunnen brengen. De criteria worden niet door Kiwa opgesteld, maar door onafhankelijke Colleges van Deskundigen. Hierin zitten vertegenwoordigers van opdrachtgevers, ontwerpers, producenten, leveranciers, onafhankelijke adviseurs of overheden of consumentenorganisaties.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*