Gebruik van rood grind voor fietspaden

Er is bezorgdheid uitgesproken over het gebruik van rood grind voor fietspaden in Nederland.

Zoals al het ander asfalt is ook het rode asfalt onderhevig aan de weersinvloeden en het gebruik ervan. Deskundigen geven aan dat net zoals halfverharding producten, kalksteen, beton en ander bouwmateriaal met de tijd slijtage vertonen, dit op grind en afgeleide producten ook het geval kan zijn. Verkeersexperts geven aan dat er levensgevaarlijke verkeerssituaties kunnen ontstaan door beginnende en vergevorderde slijtage plekken in het asfalt, waaronder ook het rode asfalt. In Nederland wordt het rode asfalt over het algemeen toegepast voor de bromfiets en fietspaden. Maar ook ander verkeer kan er wel eens gebruik van maken, zoals op de gedeelde wegen waarop zowel motorrijtuigen als zwaar verkeer zoals het vrachtwagen verkeer op rijden. De gevaarlijke situaties wordt volgens experts veroorzaakt als rood grind gebruikt wordt in plaats van rood asfalt.

Het rode grind zou in een eerder stadium volgens beleidsmakers niet meer gebruikt worden als rode afscheiding voor fietspaden. Ondanks deze toezegging blijkt dat het rode grind niet is vervangen met het rode asfalt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*