Unifix blokjes voor KWeC-methodiek los of in KWeC-box

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL (18 juli 2011) – De KWeC-methodiek is een multisensoriële manier om leerlingen in het basisonderwijs te ondersteunen in het taalonderwijs. De KWeC-methodiek slaat de brug tussen onderwijs en de zorg. Alle leerlingen werken van meet af aan met technieken die ook in de zorg gebruikt worden om kinderen met spellingproblemen of dyslexie verder te steunen, zodat dubbelleren (tijdverspilling en onnodige achterstand) wordt voorkomen. ALs de KWeC-methodiek klassikaal wordt toegepast maken kinderen die geen problemen hebben, minder fouten.

De methodiek is op dit moment in ontwikkeling bij het bedrijf Leergoed. Dyslexiespecialiste Carine Manderfeld, die al jaren cursussen effectief spellingonderwijs geeft aan leerkrachten en zorgverleners en ontwerper Rob Stolk zijn hard bezig zijn met schrijven en vormgeven van ondersteunende materialen die ondermeer bestaan uit handleiding, spellen, formulieren, rapporten, (digitale) klasmaterialen en hulpmiddelen. In de uitgebreide handleiding staat niet alleen de spellingopbouw, maar ook bijvoorbeeld een plan van (multisensoriële) aanpak met retentietraining beschreven.

De basis van de methodiek is het schematisch opgebouwde Klinkerschema met kleuren die categorieën vertegenwoordigen. Kinderen leren deze kleuren al vanaf het moment dat ze met letters aan de slag gaan.
Als hulpmiddel worden ondermeer Unifix-blokjes of Unifix-cubes gebruikt die in het onderwijs ook gebruikt worden bij andere methodes.

Op verzoek van scholen en behandelaars, die naar aanleiding van de cursussen met de KWeC-methodiek werken, verkoopt Leergoed (www.leergoed.nl) de Unifix blokjes met het Klinkerschema nu al onder de naam KWeC-box in een handige plastic vershouddoos met clips die in de wasmachine kan worden gereinigd.
Omdat veel scholen en behandelaars al dergelijke blokjes, die oorspronkelijk voor het rekenonderwijs zijn ontwikkeld, voor andere doeleinden gebruiken. Verkoopt Leergoed ze via de site ter aanvulling ook per 6 stuks (1,50 euro incl. btw) per kleur.

Meer informatie over de KWeC-methodiek: www.leergoed.nl, meer informatie over de cursussen: www.kwec.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*