De 50cc grasbaansport herleeft in Bontebok,!

Naast het Nederlands Kampioenschap Gazonmaaierrace, herleeft zondag 21 augustus ook De 50cc grasbaansport uit de jaren 1960 tot 1985 in Bontebok, 21 augustus worden tijdens de jaarlijkse Floralia dorpsfeesten, demonstratie grasbaanwedstrijden georganiseerd. Wie is er niet bekend mee? de 50cc grasbaansport waarvan de historie begint in de jaren 60 met motorclub`s als NGRV en de Dwerg, grasbaanwedstrijden voor brommers organiseerden. Deze wedstrijden vonden vaak plaats in kleine dorpen, jongelui uit het dorp deden vaak met een oude brommer mee. In deze periode waren 50cc grasbaan motoren niet verkrijgbaar maar moesten zelf worden gebouwd. Eind jaren 60 werden voor deze tak van motorsport speciale machines gebouwd. Deze machines werden vaak uitgevoerd met een Kreidler, Sachs of Zundapp motorblok, hiermee konden hoge snelheden worden behaald.
Rijders zoals Tjalle Reitsma en vele andere rijders zijn hun motorsport carrier begonnen in deze 50cc klasse. Met de komst van Japanse motoren verdween deze klasse, maar gelukkig hebben oud 50cc renners deze tak van motorsport weer doen herleven, oude motoren zijn weer gerestaureerd, en wedstrijden worden weer georganiseerd. Dus ook in Bontebok,
hier zullen renners als Joost en Sjouke Alma uit Zwagerbosch, Anne en Geert Breemer uit Wijckel, Hendrik de Groot uit Folsgare, Rienk v Veen uit Westereem en vele andere renners met een 50cc oldtimer of classic grasbaanmotor hun kunsten vertonen. Iedereen die in deze jaren betrokken is geweest als renner, helper, en ieder ander die interesse heeft, wordt uitgenodigd om dit festijn te bezoeken. Om 12.00 uur start de training en aansluitend heeft u de gelegenheid om elkaar weer de hand te schudden en de tentoongestelde oldtimers en classic motoren te bewonderen, de wedstrijden beginnen om 13.00 uur. Naast de classic en oldtimer 50cc motoren is er ook nog een toertocht met klassieke bromfietsen.
Voor info kijk op www.floralia-bontebok.nl

De 50cc grasbaansport herleeft in Bontebok,!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*