De cursus Brandveiligheid – Hanteren en inzet van blusmiddelen

Architect, eigenaar, aannemer of bezoeker, iedereen heeft te maken met Brandveiligheid. De verschillende wetten, regels en afspraken rond brandveiligheid dienen ten alle tijde voor iedereen duidelijk te zijn.

Brand leidt vrijwel altijd tot (grote) materiële schade en kan in sommige gevallen dramatische gevolgen hebben (een faillissement of ongeval). Daarnaast kunnen bedrijven zware imagoschade oplopen wanneer zij getroffen worden door een brand. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel bedrijven niet of nauwelijks voldoen aan de huidige brandveiligheidseisen. Een cursus brandveiligheid leert deelnemers risico’s te herkennen, gebouwen te beoordelen op brandveiligheid en zorg te dragen voor de nodige brandbeveiliging.

De cursus Brandveiligheid van KIWA gaat in op wijzigingen in technische voorschriften met betrekking tot brandveiligheid en verwijzingen in het gebruiksbesluit naar NEN 1594 en NEN 4001. Per 1 juli 2008 is de nieuwe REOB regeling REOB:2008 aan de cursus brandveiligheid toegevoegd. De NEN 1594 en 4001 normen betreffen de inzet van blusmiddelen binnen gebouwen. Doel van de Brandveiligheid cursus is het opdoen van praktijkkennis en -vaardigheden in verband met beheren en gebruiken van blusmiddelen binnen de perken van de wettelijke voorschriften. Daarnaast is het van belang te weten wie er in welke levensfase van gebouwen de verantwoording draagt voor brandveiligheid.

De voordelen van een brandveiligheidscursus komen niet alleen tot uiting ten tijde van branduitbraak, maar hebben ook directe positieve gevolgen. Zo levert een investering in brandpreventie in veel gevallen enorme besparingen op bouwtechnische maatregelen, inspectiekosten en verzekeringspremies.

Deelnemers ontvangen na het voltooien van de Cursus Brandveiligheid het Brandveiligheid certificaat. De cursus duurt een dag en wordt gegeven door gekwalificeerde instructeurs van certificatieinstituut KIWA Nederland.
De cursus is geschikt voor ontwerpers, adviseurs en handhavers die werkzaam zijn bij brandweer of gemeente of voor REOB monteurs die in dienst zijn bij een adviserend onderhoudsbedrijf.

KIWA
Kiwa is een internationaal opererend onafhankelijk instituut met kwaliteitscertificering als haar kernactiviteit,  dat zich bezighoudt met het verbeteren van processen, producten, medewerkers en organisaties.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*