Goedkope USB sticks: wat zijn het en hoe werken ze?

, , ,

USB sticks kunnen omschreven worden als een ‘extern opslagmedium voor computers’. De beschrijving zegt het al, via een externe input kunnen bestanden worden opgeslagen. USB sticks hoeven niet duur te zijn. Er is een assortiment goedkope USB sticks, hier staat vaak wat minder geheugen op. Goedkope USB sticks zijn te verkrijgen bij zowel conventionele winkels als webwinkels.

De goedkope USB sticks uitgelicht
De goedkope USB sticks hebben meerdere benamingen. Zo kent men ze ook wel als een geheugenstick of USB staafje. Daarnaast is een memory stick een bekende benaming. Wat veel mensen niet weten is dat dit een merknaam van Sony is voor een opslagmedium welke helemaal niets te maken heeft met de goedkope USB sticks.

Zowel goedkope USB sticks als overige USB sticks kunnen direct in een USB aansluiting op uw computer. Vervolgens krijgt u een melding van een nieuwe connectie. U kunt de betrokken bestanden nu kopiëren of verplaatsen naar het netwerk van de USB stick. De USB-stick heeft geen interne energiebron en krijgt zijn stroom van de hostcomputer via de USB-aansluiting.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*