Het romantische oosten van Europa

,

“Jij die reist, weet dat er geen weg is, maar door te reizen open je een weg.” Dit spreekwoord betekent dat bij reizen niet de weg bepalend is, maar de geest. Daar zit wat in. Bij reizen is de ingesteldheid belangrijk. Bovendien opent reizen vaak ogen. Sommige reizen zijn echte trips naar het verleden of naar volledig andere culturen.


Naar het oosten van Europa


Wanneer mensen in Europa met vakantie gaan, zijn vooral zuiderse landen in trek. In het oosten van Europa liggen echter ook een aantal pareltjes. Denk maar aan Praag en aan Wenen bijvoorbeeld, respectievelijk hoofdstad van Tsjechië en Oostenrijk. En op vakantie vanuit een appartement Wenen of Praag bezoeken, is vast en zeker de beste keuze!


Ontdek in een appartement Praag en andere Tsjechische parels


Een verblijf in een appartement maak je zo kort of zo lang je zelf wil. Uiteraard is de kans groter dat je verblijvend in een appartement Praag bezoekt als je met je gezin of met een aantal vrienden de stad wilt ontdekken.

Maar reis je met twee, dan is een vakantieappartement ook een geschikte keuze. Je kan dan wat langer blijven omdat de prijzen vaak lager liggen in vergelijking met een hotel. Dat betekent dat je vanuit jullie appartement Praag én andere steden en typische dorpjes kan gaan ontdekken. Denk maar aan Pilsen en kuuroord Franzesbad. Krumau staat net als het centrum van Praag bijvoorbeeld ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO bijvoorbeeld. Of breng een bezoek aan het ondergronds gangenstelsen van Znaim! Met het openbaar vervoer heb je zelfs geen huurauto nodig.


Benieuwd welk appartement Wenen voor jou in petto heeft?


Nog in het oosten, maar toch bekender, is de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Tijdens een verblijf in een appartement Wenen bezoeken is kinderspel. Neem rustig je tijd om met je kinderen bijvoorbeeld de kastelen van Sissi te bezoeken bijvoorbeeld. Dat zijn er twee: het bekende Schloss Schönbrunn en het Hofburg Paleis. Het verhaal van Prinses Sissi is niet alleen bekend van de film, maar er bestaan wel meer referenties in bijvoorbeeld tekenfilms.

Wandel door het Belvédère, een romantisch park met vijvers, watervallen en groenstroken. Bezoek het Mozart Huis en ontdek waar dit muzikaal genie heeft geleefd. Ga eens kijken naar het Hundertwasserhaus als je een liefhebber bent van aparte architectuur, of bezoek het natuurhistorisch museum.

Welke stad je ook kiest, een vakantieappartement is steeds vaker een verstandige keuze. Alvast veel reisplezier toegewenst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*