Niet zonder mijn telefoon! Senior professionals in Europa nemen hun werk vaak mee op vakantie.

Werken tijdens de vakantie: Veel senior professionals werken af en toe tijdens hun vakantie. Er zijn echter wel verschillen te zien tussen de Europese landen.

München, 09.08.2011: Senior professionals nemen hun werk vaak mee op vakantie. Dit blijkt uit een actueel onderzoek* uitgevoerd door de carrièredienst Experteer (www.experteer.nl). Het grootste deel van de deelnemers neemt een laptop, Smartphone of mobiele telefoon altijd mee in hun bagage. Hoeveel er gewerkt wordt op vakantie, is verschillend in de Europese landen. 58,5 procent van de Fransen, Spanjaarden, Italianen en Engelsen lezen ten minste om de dag hun werk e-mails, Duitsers en Zwitsers hebben hier een andere mening over en beantwoorden deze vraag met “alleen als het urgent is”.

Nederlanders doen het liefst rustig aan tijdens hun vakantie, 36,1 procent van de Nederlanders bekijken op vakantie nooit hun e-mail, 21,3 procent nemen alleen contact op met hun collega’s wanneer het echt urgent is.

De mobiele telefoon wordt door alle Europeanen het meest gebruikt om tijdens de vakantie contact op te nemen met collega´s. De meeste senior professionals eisen geen compensatie wanneer ze tijdens hun vakantie bijvoorbeeld het kantoor bellen en nog projecten moeten afronden. Een uitzondering zijn de Italianen: voor 40,9 procent van hen is werken tijdens de vakantie ook financieel aantrekkelijk.

De professionele motivatie tijdens de vakantie blijkt ook afhankelijk van het geslacht: 57,1 procent van de mannelijke reizigers en 53,3 procent van de vrouwelijke reizigers wil graag waardering als ze tijdens hun vakantie werken. Echter, slechts 46,6 procent van de mannen wil een financiële waardering, en 49,5 procent van de vrouwen verwacht dit.

Vrouwen zijn over het algemeen spontaner wat de planning van de vakantie betreft. Zij boeken hun vakantie enkele weken voorafgaand aan de reisperiode, mannen blijken enkele maanden van tevoren hun reis te boeken.

Enkele dagen om afstand te doen

„Mist u uw werk tijdens de vakantie?“ Hier hebben alle Europese senior professionals dezelfde mening: geen enkel land bevestigde deze uitspraak, met uitzondering van de Fransen. Nederlanders genieten van hun vakantie, 41,7 procent gaat twee weken weg en wenst niet door hun collega’s gestoord te worden. 50 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze geen update nodig hebben van het kantoor, het werk kan wel wachten. Voor 80% is het dus ook niet moeilijk om tijdens de vakantie te onthaasten en vanaf de eerste dag volop te genieten.

Senior professionals gaan het liefst op vakantie in eigen land

Het eigen land is een geliefde plaats voor senior professionals om op vakantie te gaan. 27,5 van de Duitsers gaat in het eigen land op vakantie, net zoals de Italianen (71,3%) en Spanjaarden (64,3%). Alleen de Nederlanders houden minder van hun eigen land als vakantiebestemming, de geprefereede vakantielanden zijn Frankrijk (21,3%), Italië (13,9%) en Spanje (11%).
En wat is het geprefereerde type vakantie voor Nederlandse senior professionals? Het liefst gaan de Nederlanders op strandvakantie (18,5%), op de tweede plaats staat camperen (16,7%) en sommigen genieten het liefst van een All- In reis (8,3%).

* Over het onderzoek: Experteer vroeg hun geregistreerde kandidaten gedurende een periode van twee weken om een korte vragenlijst in te vullen, 5069 kandidaten namen deel aan het onderzoek.
Over Experteer
Experteer, de toonaangevende carrièreservice voor senior professionals, biedt meer dan 90.000 vacatures met salarissen vanaf € 60.000 en een netwerk van 10.000 vooraanstaande headhunters. De Premium service richt zich op ervaren specialisten en managers die bezig zijn met de volgende stap in hun carrière of simpelweg het banenaanbod en hun eigen marktwaarde in de gaten willen houden. Vacatures worden geplaatst door headhunters en geselecteerd door een team van onafhankelijke analisten, die voortdurend de markt onderzoeken, elke baan classificeren en van een salarisbenchmark voorzien. Experteer’s unieke matching technologie stelt 2.8 miljoen ingeschreven abonnees op de hoogte, betreffende banen die nauwkeurig aansluiten op hun ervaring, expertise en carrièredoelen. De online carrièreservice biedt tevens kosteloze toegang en waardevolle netwerkmogelijkheden voor headhunters. Experteer werd in juli 2005 opgericht door Holtzbrinck Ventures GmbH, een dochterbedrijf van de Georg von Holtzbrinck uitgeversgroep, en heeft haar hoofdkantoor in München. Meer informatie kan worden gevonden op http://www.experteer.nl of via de domeinnaam van de service van elk land waarin het actief is:.de/.com/.ch/.fr/.co.uk/.be/.at/.it/.es en us.experteer.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*