Tapijtreiniging, een helse klus!

,

Het overkomt iedereen weleens of het nu tijdens een verjaardagsfeestje is of je huisdier stoot een drankje om of bevuilt het tapijt, men moet aan de schoonmaak karwei beginnen om het tapijt te reinigen en in de oude staat terug te krijgen. Maar wat zorgt ervoor dat het een inspannende en helse klus is?

Verschillende soorten tapijten verschillende reinigingsoplossingen

Het reinigen van een tapijt hangt natuurlijk heel veel af van het type tapijt dat vervuild is. Denkend aan verschillende soorten materiaal, fabricage wijze en kleuren. Voorbeelden van diverse soorten tapijten luiden als volgt:

  • Gebreid tapijt
  • Geknoopt tapijt
  • Getuft tapijt
  • Geweven tapijt
  • Jute tapijt
  • Katoen tapijt
  • Moquette tapijt
  • Saxony tapijt
  • Vlokken tapijt

De wijze waarop er wordt gereinigd en de duur van het gehele proces hangen af van het type tapijt dat men heeft. Als men hier geen rekening mee houdt kan het schadelijk of nadelig zijn voor het tapijt en het tapijtreining resultaat.

Verschillende soorten vuil

Je ken het wel wanneer je ervoor kiest een verjaardag te houden en er komt familie en vrienden over de vloer. Binnen de kortste keren laat een familielid of vriend(in) een snack, stuk taart of een glas drinken vallen. Het zal de pret natuurlijk niet drukken maar nadat het verjaardagsfeestje afgelopen is zit jij met de gebakken peren. Het belangrijke is om te bekijken om wat voor soort vervuiling het gaat op je tapijt. Het kan bestaan uit vaste materialen zoals zand en dergelijke dat makkelijker te verwijderen is als een vloeibare substantie dat daadwerkelijk in het tapijt gaat inwerken. Vooral urine of uitwerpselen van huisdieren kan extra moeilijk zijn omdat de geuren ook nog blijven hangen na reguliere schoonmaak.

Een ander type vuil is het type vuil dat zich met de jaren accumuleert op het tapijt zoals inloopvuil. Zelf met het goed onderhouden en stofzuigen ontstaat dit type vuil. Het enige wat hierbij helpt is het tapijt in kwestie grondig te laten reinigen.

Tapijtreiniging expertise

Meestal maakt men de verkeerde beslissingen in het reinigingsproces aangaande tapijt reiniging. Bijvoorbeeld de volgorde waarin men de reiniging start zoals eerst stofzuigen en dan reinigingsmiddel hanteren, het klinkt logisch maar het gaat helaas vaker fout als verwacht. Vooral op het moment wanneer er gemorst wordt of het vervuilen plaatsvindt gaat men in alle haast met goede bedoelingen zo snel mogelijk het tapijt schoonmaken op de verkeerde wijze.

Tevens kunnen er gemakkelijk fouten gemaakt worden in wat voor type reinigingsmiddelen er worden gebruikt en op een veilige en goede manier.

Het juiste adres voor Tapijten Reiniging Den Haag, Tapijtreiniging Zoetermeer en Tapijtreiniging Rotterdam.

Het reinigen van wollen tapijten of synthetische vloerkleden kan met een gerust hart overgelaten worden aan de experts van Tapijten Reiniging BV. In de moderne werkplaats in de Zuidland Regio Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam krijgt uw kleed de aandacht die het verdiend.
Zonder extra kosten wordt uw tapijt, kleed of vloerkleed opgehaald, of het nu gaat om tapijt reinigen Den Haag, tapijtreiniging Zoetermeer of vloerkleed reinigen Den Haag. Na het reinigen van het tapijt of vloerkleed wordt het weer net en schoon bij u thuis afgeleverd!

Uw vloerkleed wordt gereinigd met milieu vriendelijke middelen. De specialisten reinigen uw kleed diep en grondig. Een kleed schoonmaken is het verwijderen van loopvuil, stof en andere verontreiniging tot op de bodem van het tapijt. Dus ook vlekken worden uit het kleed gereinigd. Koffie, thee, urine, wijn, smeer, teer, vlekken. U zult verbaasd staan als u het tapijt na de reiniging inspecteert, want u zult geen vlekje meer vinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*