Verkiezing Telefoniste van het jaar van start

, ,

Aanmelding staat open voor alle telefonisten in Nederland

Diemen, 11 augustus 2011 – Voor de 9e keer op rij organiseert SPARQ de verkiezing Telefoniste van het jaar. Vanaf 1 augustus start de aanmeldperiode. Met de verkiezing wordt het belang van deze functie als visitekaartje van een organisatie benadrukt. Telefonisten/receptionisten kunnen zichzelf aanmelden of opgegeven worden door een manager, collega of zakelijke relatie via www.telefonistevanhetjaar.nl

50 genomineerden

Een professionele jury selecteert uit alle aanmeldingen vijftig genomineerden. Daarna vinden diverse mystery calls en visits plaats. De genomineerden worden daarbij onderworpen aan een test op snelheid van handelen, bereikbaarheid, klantvriendelijkheid, telefonische gastvrijheid en persoonlijkheid. Deze test wordt uitgevoerd door Quality Support, een onafhankelijke organisatie gespecialiseerd in het meten en verbeteren van de telefonische bereikbaarheid van organisaties.

Top 10 telefonisten
De mystery calls en visits leveren de input voor de selectie van tien finalisten door de vakjury. Tijdens de finaledag op 22 november wordt de Top 10 telefonisten van Nederland bekend gemaakt. Tijdens deze bijeenkomst zijn alle 50 genomineerden en hun managers aanwezig. Daniëlle Santen, directeur van SPARQ: “Met deze bijeenkomst en de verkiezing onderstrepen we het belang van de rol van de telefoniste/receptioniste bij het contact met klanten. We doen daar jaarlijks onderzoek naar en daaruit bleek ook dit jaar weer dat die rol nog steeds onderschat wordt, met name ook bij de beeldvorming over een organisatie. Alle reden dus om de telefoniste/receptioniste de erkenning te geven die zij verdient. Met deze verkiezing ondersteunen we dat.”

Prijzen
Een van de Top 10 talenten verdient uiteindelijk de titel Telefoniste van het jaar 2011. Naast de SPARQ Golden Headset Award wint zij schitterende prijzen; een wellness arrangement met overnachting in het luxe Hotel Newport, een spraakherkenningspakket van Nuance, een sieradenpakket van accessoirewinkel.nl, een verzorgingspakket van Herôme,  een set kleding van Nieuwenhuis Corporate Fashion, een abonnement op een tijdschrift naar keuze door BladCadeau/Sanoma Media en een DECT headset van Plantronics. Tevens zijn er attenties voor de 50 genomineerden van Albelli (fotoboekenspecialist) en PromoFlower.

De winnares treedt een jaar lang op als ambassadrice voor het vak voor de naar schatting 130.000 telefonisten/receptionisten in Nederland. Tijdens interviews, evenementen en workshops zal zij het belang van het vakgebied uitdragen. Naar verwachting worden zo’n 500 tot 700 telefonisten aangemeld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*