Wat is er allemaal mogelijk met een foto op canvas?

Wanneer men ervoor kiest om een moment te vereeuwigen en de betreffende foto op canvas of doek te verwerken voor om je familie en vrienden te laten bewonderen, zijn er vele wijze waarop de foto op canvas vertoond kan worden. Het volgende gaat in op diverse aspecten omtrent een foto op canvas.

Foto momenten

Op tal van situaties en momenten neemt men tegenwoordig een foto om een bepaalde situatie of omgeving vast te leggen. De drempel hiervoor is lager vanwege de technologische ontwikkelingen op het gebied van foto camera’s en zelfs mobiele telefoons die tegenwoordig ook over geavanceerde en kwalitatieve camera eigenschappen beschikken. Hetgeen wordt ook digitaal opgeslagen of het nou je persoonlijke computer, harde schijf of usb en via social media of e-mail gestuurd worden aan familie of vrienden.

Maar er zijn gebeurtenissen of momenten die men vastlegt op een foto die meer als een plekje op een geheugenkaart verdienen maar in je huiskamer of in je slaapkamer thuis horen. Denk aan een familie foto, een verjaardag, een geboorte of een memorabele vakantie moment. Dergelijke gebeurtenissen lenen zich ideaal ervoor om vereeuwigt te worden als een foto op canvas.

Effecten

Als men een foto wil hebben op een canvas kan men ook kiezen voor vrij veel manieren en effecten waarop de betreffende foto wordt tentoongesteld. Hetgeen hangt natuurlijk af van het karakter en aard van de foto in kwestie.

De volgende gangbare effecten zijn er mogelijk voor een foto op canvas:

  1. Normaal; Dit effect hoeft geen grafische aanpassing te zijn op de aangeleverde foto.
  2. Collage; Hierbij kunnen er tussen de 4 en 16 foto’s meestal gebruikt worden om een collage op canvas te creëren op speelse of stijlvolle wijze.
  3. Popart; Deze stijl is vergelijkbaar aan de schilderijen van de bekende Amerikaanse grafische kunstenaar Andy Warhol.
  4. Kleuraccenten; Onderdelen of de gehele foto kunnen aan kleuraccenten onderworpen worden dat een smaakvol contrast creëert.
  5. Mozaïek;  Met dit effect wordt er vanuit een hoofdfoto gewerkt dat als achtergrond dient en vervolgens worden er meer dan duizend verschillende “mozaïek” foto’s gemaakt dat uiteindelijk een geheel vormt.
  6. 2,3 of 4 luik; Dit effect biedt uitkomst voor brede of lange foto’s die toch op een mooie manier tentoongesteld kunnen worden.
  7. Zwart/wit; Door middel van een zwart/wit filter kan elke foto op een klassieker lijken.
  8. Sepia; Dit is een soort goudgele tint die over de foto heen gehuld wordt wat een stijlvolle en ook klassieke look geeft.

Voordelen van een foto op canvas

In tegenstelling tot normale foto’s veranderen of verkleuren canvassen met een foto illustratie niet door het gebruik van verschillende inkt en materiaal vormen.

Canvas doeken zijn ook watervast omdat er vaak een bescherm vernis erop wordt aangebracht en dit draagt bij op een de levensduur van de foto op canvas. Een andere positieve bijdrage aan de levensduur van een foto canvas is de bestendigheid tegen UV-straling door het gebruik van een speciaal pigment inkt die niet verkleurt door zonlicht. Dit komt allen de kwaliteit van de illustraties en foto’s op de canvas doeken ten goede.

Foto op canvas

Fotoopcanvas.nl heeft zich gespecialiseerd in het printen van hoge kwaliteit foto canvas doeken. Daar werkt men met 100% kwaliteitsmaterialen dus geen goedkoop foto op linnen maar echt hagelwit foto canvas met een goede structuur. De 12 kleuren pigment inkt Canon printers printen top kwaliteit zodat u verzekerd bent van gelijke, heldere en scherpe kleuren. Tevens is Foto Op Canvas als enige aanbieder van canvas foto aangesloten bij het landelijke keurmerk Thuiswinkel.org.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*