AntiqueRed.com: Vernieuwing in de Antiekbranche.

Online platform van antiquairs richt pijlen op nieuwe doelgroepen met eigentijdse website.
AntiqueRed.com is deze maand gelanceerd als een platform waarop antiekwinkels hun producten aanbieden aan particulieren. De site speelt in op de groeiende behoefte om online naar spannende antieke producten te kunnen speuren.

Antiek anno nu
De belangstelling in antiek is veranderd. Waar men vroeger investeerde in een complete antieke inboedel is de hedendaagse consument opzoek naar dat ene unieke item om hun eigentijdse interieur af te maken.
Daarvoor wil men snel en gemakkelijk een groot aanbod antiek kunnen bekijken. Dus niet op de bonnefooi tientallen antiekzaken afrijden, maar eerst lekker op internet speuren.

Op internet is de antiekbranche op verschillende vlakken achter gebleven. Veel websites van antiquairs zijn niet goed vindbaar of hebben een minder goede techniek. Ook aan sociale media wordt niet veel gedaan waardoor er weinig communicatie is met de online bezoeker.
De antiekbranche heeft het niet makkelijk. Het aantal bezoekers in de winkels daalt, en sinds 2007 is 11% van de antiekwinkels gestopt. Maar tegelijk is het aantal zoekopdrachten naar antiek in Google procentueel wel gelijk gebleven. Er is nog steeds een grote interesse in antiek.

AntiqueRed is de schakel tussen antiquairs en particulieren door op één website antiek van een groot aantal antiekhandelaren samen te brengen. Door gebruik te maken van een geavanceerd systeem met verfijnde filters kan de antiekliefhebber zeer gericht zoeken. Zo vind je er eikenhouten kasten uit de 19e eeuw, kroonluchters en oude bouwmaterialen maar ook eigenzinnige objecten zoals antieke hertenkoppen en mariabeelden.

Praktijk ervaring omgezet in website
AntiqueRed.com is een initiatief van Richard Hulskes, zelf komende uit een antiquairs familie. Hulskes zit zelf niet in het familiebedrijf maar is zelfstandig ondernemer in de e-commerce en zag altijd een grote tekortkoming als het ging om het aanbieden van antiek door antiquairs aan particulieren.
“Ik stoorde me al jaren aan het feit dat wanneer ik, of vrienden van me antiek zochten je toegewezen bent aan verzamelsites waar je door zowel antiek als replica loopt te speuren. Ook via zoekmachines ben je toegewezen aan langdurig zoeken door allerlei websites waarbij je slechts een fractie van het echte aanbod ziet. Wat ik zocht was één platform waar ik in één oogopslag een enorm aanbod heb, en daar wil ik zoeken naar het object dat ik het mooist vind”
Begin 2010 zijn we met een klein team beginnen te onderzoeken wat de gebreken waren bij zowel bestaande verkoopsites als bij de websites van de antiquairs zelf. We merkten dat er op internet weinig contact was met de bezoekers en dat de meubels vaak moeilijk vindbaar waren en niet mooi gepresenteerd werden. Dit terwijl dat in de antiekzaken juist wel zo is. De gemiddelde antiquair heeft veel te vertellen en zorgt ervoor dat de antieke objecten mooi geplaatst zijn.”
Met dit gegeven zijn we gaan werken en hebben een platform gerealiseerd wat de communicatie tussen antiquair en particulier stimuleert, en de antieke objecten in een frisse eigentijdse omgeving presenteert.

Inspiratie voor het platform kreeg het team vanzelf, vanuit hun kantoor in de oude Beurs van Berlage in hartje Amsterdam zijn alle plannen uitgewerkt met op de achtergrond het Nederlands Philharmonisch Orkest, dat dagelijks recht naast het kantoor oefent.
“Met AntiqueRed gaan we niet alleen de bestaande doelgroep een beter en duidelijker overzicht van antiek geven, ook zullen we een jongere doelgroep aan gaan spreken. Jonge mensen die op zoek zijn naar één uniek object in hun nieuwe huis waar ze nog jaren van gaan genieten.
Voor de toekomst heeft AntiqueRed nog veel in petto. “We gaan ons niet alleen op de Nederlandse en Belgische antiekmarkt richten. Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk antiek aan onze bezoekers laten zien, of dat nu bij een antiekzaak in Amsterdam staat of te koop bij een antiekhandelaar in Denemarken, het moet uiteindelijk te vinden zijn op AntiqueRed

TAV REDACTIE :
Meer info vindt u hier : www.antiquered.com
Voor vragen graag mailen naar : richard@antiquered.com
Twitter : http://twitter.com/#!/AntiqueRedSite
Facebook: http://www.facebook.com/AntiqueRed
Contactpersoon: Richard Hulskes, tel: 0643022162 of 020 820 1168