Meer comfort bij de wastafel met elektronische wastafelkranen van Hansgrohe

, , , ,

In de commerciële en semi-openbare ruimtes wordt de duurzame omgang met het kostbare element water steeds belangrijker. Dit geldt ook voor comfortabel, eenvoudig gebruik van de kranen. Kranen- en douchespecialist Hansgrohe breidt daarom haar kranenseries PuraVida en Focus uit met elektronische wastafelmengkranen.

Als iedere druppel telt
Elektronische kranen zijn handsfree en combineren een hoge graad van hygiëne en milieuvriendelijke technologie. Twee eigenschappen die zeer gewaardeerd worden en geschikt zijn voor gebruik in openbare en commerciële sanitaire ruimten. De twee nieuwe modellen zijn voorzien van infrarood-sensor-technologie. De PuraVida elektronische kraan brengt een nieuwe esthetiek in de ruimte met de wit/chromen oppervlakken. De elektronische kraan Focus kan dankzij het slanke, minimalistische design worden gebruikt in combinatie met vele wastafels tegen een zeer aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding.

Zuinig met water én energie
Met de PuraVida en Focus elektronische kranen maakt Hansgrohe het mogelijk om zowel water als energie efficiënter te gebruiken door de combinatie van twee technologieën: infrarood en EcoSmart. De geïntegreerde infraroodsensor technologie met de on-off functie loont wanneer de kranen veelvuldig worden gebruikt. Door de hoge reactiesnelheid van de sensor wordt het waterverbruik exact geregeld volgens de vraag, zodat er alleen water stroomt als dat nodig is.

Daarnaast zorgt de innovatieve Hansgrohe EcoSmart technologie voor een zeer zuinig verbruik door de beperking van de waterstroom tot ongeveer 5 liter per minuut. Door het bijmengen van lucht ontstaat een aangenaam zachte, maar toch volumineuze waterstraal. Een automatische water-stop functie stopt de watertoevoer na 60 seconden, indien de infrarood schakelaar op de ‘continu-stand’ is ingeschakeld. Samen met de hoogwaardige afwerking en de anti-diefstal perlator zijn dit factoren die bijdragen aan een lange levensduur van de kranen. Er is een keuze uit batterij- of netspanning gevoede uitvoeringen, beide met of zonder temperatuurregeling. Hoe zuinig deze kranen zijn in termen van energieverbruik blijkt uit de levensduur van de batterij: de kraan kan zo’n 200.000 keer worden bediend voordat een nieuwe batterij nodig is.

*** 

Hansgrohe is het premium merk voor douches, badkamer- en keukenkranen, thermostaten en afvoeren binnen de internationale Hansgrohe Groep. Beloond met talrijke awards vanuit de hele wereld staan de producten van Hansgrohe voor innovatieve technologie, het hoogste niveau van functionele kwaliteit en design. Dat is de grondslag voor het succes van het merk als wereldleider op douchegebied en een van de meest toonaangevende sanitairfabrikanten wereldwijd. Met uitvindingen zoals de glijstang, verstelbare douchestralen, QuickClean anti-kalksysteem, AIR power en de EcoSmart technologie geldt Hansgrohe als innovatief leider in de internationale sanitairbranche.

 ***

Meer informatie:

Hansgrohe – Afd.Marketing – Tel. 075-6461400 – info@hansgrohe.nl – www.hansgrohe.nl

Meer over Hansgrohe leest u op Facebook. http://www.facebook.com/Hansgrohe