Sex en inkomen: de boom van casual dating in rijke landen

Een recente studie* onderzocht het verband tussen het nationaal inkomen per inwoner en het percentage van mensen dat in casual dating of gelegenheidssex is geïnteresseerd. Resultaat: inwoners van West-Europa staan bovenaan de lijst. De datingsite C-Dating bevestigt deze trend.

Welgestelde Europeanen op zoek naar one night stands

Heinz Laumann, directeur marketing van C-Date (C-Dating in Nederland), bevestigt het verband tussen het gemiddeld inkomen en het aantal mensen dat op internet op zoek is naar pikante avontuurtjes: „Dat is inderdaad zo. Des te hoger de levensstandaard in een bepaald land, des te aanzienlijker is de markt voor erotische dating in dat land.“

De resultaten van C-Date illustreren deze trend. C-Date is aanwezig in 37 landen, maar haalt 65% van haar omzet in 14 West-Europese landen, die in de top 20 van landen met het hoogste BBP per capita staan. Aldus zijn Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië, Zweden en Noorwegen de sterkste spelers van de casual dating-markt in Europa. In 2010 naderde de Europese markt voor online erotische dating een omzet van 110 miljoen euro.

In hetzelfde jaar bedroeg het aandeel van casual dating in Nederland één vijfde van de gehele datingmarkt, met een omzet van bijna 7,3 miljoen euro. C-dating.nl werd opgericht in 2009 en telt ondertussen meer dan 400.000 leden in Nederland. Dit toont aan dat het concept van gelegenheidssex (casual dating) tot een volwaardige markt uitgegroeid is in de rijke landen en niet langer een niche is.

Meer geld = meer toegang tot nieuwe technologieën = meer erotische contacten

De verklaring is simpel. Rijke mensen hebben geen sterkere sexuele drang dan arme. Evenmin zijn welgestelde mensen meer geobsedeerd. Inwoners van rijke landen hebben simpelweg een betere toegang tot nieuwe technologieën en dit verandert de menselijke relaties. Op het internet vallen geremdheden weg. Het is makkelijker om iemand op het internet in het bed te vragen dan in het publiek. Het internet biedt een anonieme sfeer; gebruikers bevrijden zich van sociale conventies en nemen geen blad meer voor de mond in het contact met andere gebruikers. Dit verklaart het succes van de datingsite C-Dating.nl, die gebruikers in contact brengt volgens gemeenschappelijke sexuele voorkeuren.

Wat C-Dating betreft

De datingsite C-Date (de internationale merknaam van C-Dating) is in 2008 in Duitsland ontstaan en was het eerste alternatief voor klassieke datingwebsites en zogenaamde volwassenenwebsites. Thans is C-Date de nummer 1 op de Europese casual dating-markt en biedt als koploper een unieke datingservice aan volgens sexuele sympathieën. Gebruikers kunnen daarbij in de veilige en anonieme internetwereld op zoek gaan naar ongebonden one night stands. Er zijn iets meer vrouwelijke dan mannelijke premiumleden bij C-Dating en dat is ongewoon bij dating sites. C-Date telt ondertussen meer dan 6 miljoen leden in 37 landen, van Nederland tot Zuid-Afrika en van Argentinië tot Rusland.

*bron: OKCupid „Per Capita GDP vs. portion of people looking for casual sex” – 1.701.312 personen ondervraagd in 94 landen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*