Transparant vermogensbeheer

U hebt een vrij vermogen en overweegt dit te gaan beleggen op de beurs. Zelf hebt u geen interesse in en kennis van beleggen. Door te kiezen voor vermogensbeheer wordt uw vermogen belegt en heeft u er zelf geen omkijken naar. U gaat ‘Google-en’ en ziet dat er vele vermogensbeheerders zijn die allen hun eigen manier hebben voor vermogensbeheer. U wilt uw vermogen wel uit handen geven, maar transparantie is hierbij wel van groot belang. Let bij het selecteren van een vermogensbeheerder op of deze transparant is op het gebied van de kosten (zichtbare kosten en kosten binnen de beleggingen) en het beleggingsbeleid.

Kosten vermogensbeheer
Voor vermogensbeheer brengt de beheerder kosten in rekening. Deze kosten gaan direct ten koste van uw rendement. Kosten zijn hierdoor een belangrijk punt om op te letten bij het selecteren van vermogensbeheer. Helaas zijn er veel vermogensbeheerders die niet (volledig) transparant zijn over de kosten. Vraag uw vermogensbeheerder altijd naar de kosten. De meest voorkomende kosten zijn o.a. beheervergoeding, transactiekosten en bewaarloon, maar vraag zeker ook naar de kosten die binnen de beleggingen in rekening worden gebracht en wat de retourprovisie is die de beheerder hiervoor ontvangt.

Beleggingsbeleid vermogensbeheer
Vermogensbeheer kan op verschillende manieren. Iedere beheerder zal zijn eigen beleggingsstrategie hanteren. Er zijn bijvoorbeeld beheerders die zich gespecialiseerd hebben in indexbeleggen, technische analyse of individuele aandelen. Ook kan het zijn dat de beheerder heel actief of juist passief belegt. Het beleggingsbeleid van de beheerder bepaalt uiteindelijk het rendement dat u behaalt. De strategie die gekozen wordt bij vermogensbeheer moet dus bij u passen en u moet er vertrouwen in hebben. Belangrijk is in ieder geval dat de beheerder u de mogelijkheid biedt om alles te volgen wat er met uw vermogen gebeurt, bijvoorbeeld door inzicht te geven via een persoonlijke inlogpagina. Zo kunt u volgen wat er gebeurt en welke kosten er in rekening worden gebracht.
Ook als u kiest voor vermogensbeheer is enige verdieping noodzakelijk. Op deze manier kunnen grote teleurstellingen voorkomen worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*