Turbulente tijd voor aannemers

,

Rond 2008 begon er een erg turbulente tijd voor de bouwwereld en in het bijzonder voor de aannemerij. In 2002 werd de parlementaire enquête bijnijverheid bepaald en de economische crisis en economische vertragingen hebben het bestaan van aannemers niet makkelijk gemaakt. De bouwbedrijven en individuele aannemers kregen een negatief imago en daarbij nam het aantal projecten nog eens drastisch af.

Nieuwe mogelijkheden

Sommige aannemers zijn gestopt of zijn simpelweg failliet gegaan, echter een aantal Aannemers uit Utrecht hebben innovatie en passie samen gebracht en nieuw leven geblazen in de noodleidende markt.  Er worden ook innovaties geopperd vanuit de provincies en gemeentes. De stad Utrecht is een goed voorbeeld van een vooruitstrevende stad. In de periode 2015-2030 worden in de Utrechtse regio  Noordvleugel ruim 50.000 woningen gebouwd.  Het doel van de overheid is om de nationale landschappen te ontzien en de focus te leggen op duurzame bouw door het gebruik van milieu vriendelijke materialen.

Duurzame keuzes

Aannemers hebben van deze trend met open armen ontvangen door speciale ‘duurzame bouw’ pakketen en extra  hulp aan te bieden.  Een goed voorbeeld van een zo’n bouwbedrijf Utrecht is Frank Wouterse.  Er zijn een aantal instanties van belang wanneer u een duurzame bouw of verbouwing plant. De milieu vriendelijkheid van bouwproducten is te vinden bij de Milieu en Duurzaamheid afdeling van de Gemeente Utrecht. Duurzaam bouwen kan een tijdrovend zijn.  Veel particulieren kiezen er voor om de materiaal keuze door bijvoorbeeld een duurzame aannemer vanuit Informatiepunt duurzaam bouwen te benaderen of direct een aannemer uit Utrecht aan te nemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*