Wandelen Limburg en mooie bestemmingen

Wandelen Limburg of fietsen Limburg zijn enkele termen die bekend klinken wanneer men op het internet op zoek gaat naar wandel- en fietsmogelijkheden in Limburg. Uit de selectie van vele mogelijke bestemmingen in Limburg, worden enkele bestemmingen welke te voet of met de fiets te doen zijn besproken.

Een heel bekende bestemming is Camping De Peel, dit is een veelzijdige kindvriendelijke familiecamping. We bespreken deze bestemming echter niet. Wel willen we bestemming De Geul in Limburg in het kort belichten.

De Geul is een rivier welke 58 km lang is en ontspringt bij het Belgische dorp Eynatten. Deze rivier stroomt door Zuid-Limburg langs Epen, Gulpen en Valkenburg. De Geul mondt uiteindelijk uit in de Maas. Men refereert vaak naar het Geuldal. Hiermee duidt men meestal op het gebied tussen Epen en Valkenburg aan. Dit gebied vormt een prachtig natuurlijke omgeving ook wel beschreven als lieflijk, bekoorlijk en indrukwekkend. Een van de beste manieren om het Geuldal te verkennen is langs het bekende Pelgrimspad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*