Zestig uur massage voor goed doel

, ,

Groningen, 13 september 2011 – Masseur Romano Sandee gaat vanaf 25 november 10.00 uur tot 27 november 22.00 uur zestig uur achtereen masseren. Hiermee wil Romano aandacht vragen voor de aandoening fibromyalgie, in de volksmond ook wel spierreuma genoemd. De massagemarathon is tevens een wereldrecordpoging. De marathon zal plaatsvinden in een speciale touringcar op de Vismarkt in Groningen.

De wereldrecordpoging zal van start gaan met Emile Ratelband. Hij zal als eerste persoon een stoelmassage krijgen. Na Ratelband zal masseur Romano Sandee nog vele massages geven aan bekende en minder bekende Nederlanders. Het huidige record staat op naam van de Amerikaan Costa John. Om dit te verbreken zal in totaal minimaal vijftig uur achterelkaar gemasseerd moeten worden.  De wereldrecordpoging wordt erkend door de organisatie World Records Academy. Er is plek voor 72 mensen die elk een massage krijgen van dertig tot negentig minuten, afhankelijk van hun eigen keuze.

Via de website www.RomanoSandee.nl kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de wereldrecordpoging. Voor de massage wordt een donatie verwacht vanaf  vijftien euro. De opbrengsten komen ten goede aan de patiëntenvereniging fibromyalgie.

Achtergrondinformatie:

Wat is fibromyalgie?
Bij fibromyalgie komen verschillende klachten -pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen- tegelijkertijd voor. De pijn komt vooral voor in de spieren, in en rondom de gewrichten en het bindweefsel. De klachten kunnen erg op en neer gaan en zijn niet altijd even ernstig.
Iedereen heeft wel eens last van pijn en stijfheid, bijvoorbeeld door een verkeerde houding, door overbelasting of een griepje, maar deze klachten gaan vanzelf weer weg. Bij mensen met fibromyalgie blijft de pijn terwijl er geen beschadigingen of vergroeiingen zijn. Fibromyalgie betekent dan ook letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Het wordt daarom ook wel wekedelenreuma genoemd of spierreuma.
Omdat fibromyalgie vooral uit veel ‘vage klachten’ bestaat, duurt het vaak jaren voordat een arts de diagnose fibromyalgie geeft. Mensen moeten eerst ‘uitgedokterd’  zijn voordat de diagnose vastgesteld kan worden. In sommige gevallen duurt het enkele tientallen jaren voordat iemand de diagnose krijgt.

Doel van de recordpoging:
Met de recordpoging wil ik meer aandacht vragen voor fibromyalgie, hopende dat de weg voor de diagnosestelling verkort wordt. Daarnaast wil ik onder de aandacht brengen dat ontspanning belangrijk is om gebalanceerd door het leven te gaan, dit kan bijvoorbeeld door een ontspannende massage. Ook is ontspanning van grootste belang bij mensen met fibromyalgie. Door de aandoening is er continu spanning in de spieren. Een ontspannende massage kan voor deze mensen een verademing zijn.

Meer informatie over de Patiëntenvereniging voor fibromyalgie, vind je op www.fesinfo.nl.

Verschillende massages

Tijdens de recordpoging zullen verschillende massages gegeven worden, te weten:

Klassieke massage
De klassieke massage wordt ook wel de Zweedse massage genoemd.

Lomi Lomi massage
De Lomi Lomi massage is een traditioneel Hawaiiaanse massagevorm waarbij gemasseerd wordt met de onderarmen. Dit zorgt voor een dieper gelegen ontspanning. De massage is totaal niet gericht op klachtbehandeling waardoor je ook aan de ontspanning toekomt. Deze bijzondere massagevorm is tevens verkrijgbaar in een speciaal arrangement.

Danza massage ®
De Danza massage ® is een massagevorm waarbij gemasseerd wordt op ritme van Zuid-Amerikaanse klanken. Even het gevoel dat je op vakantie bent en de zomer in je bol krijgen door de energie van de muziek door je lichaam laten stromen? Dan is deze massage voor jouw geschikt!

Zwangerschapsmassage
De zwangerschap neemt naast de mooie momenten, ook lichamelijke ongemakkelijken met zich mee. Even een moment van ontspannen is daarmee erg fijn. Speciaal voor zwangeren is de zwangerschapsmassage.

Fibromassage ®
De Fibromassage ® is speciaal bedoeld voor mensen met fibromyalgie. Bij de Fibromassage ® kan er twee kanten op worden gewerkt; de massagevorm kan klachtenverlichtend werken maar ook om slapeloosheid te bestrijden.

Stoelmassages
Sinds 5 juni 2010 mag ik mijzelf wereldrecordhouder noemen in stoelmassage. Dit na afloop van een 24 uur durende marathon waarbij ik zoveel mogelijk mensen een stoelmassage moest geven. Binnen de stoelmassages heb je mogelijkheid voor verschillende type stoelmassages. De massages vinden over de kleding heen plaats, echter is hierin het kledingadvies katoen te dragen en géén synthetische stoffen.
Stoelmassages die je kunt krijgen bij mij;
– Klassieke stoelmassage (westerse wijze, géén shiatsu)
– Danza stoelmassage (variatie op Danza Massage ®)
– Fibro stoelmassage (variatie op Fibromassage ®)

Voetreflexmassage
De punten in je voet staan door middel van energiebanen met de organen in het lichaam. Middels de ontspannende voetreflexmassage worden alle organen in het lichaam bij langs gegaan. De voetreflexmassage wordt alleen per uur gegeven.

Momenteel zijn 7 van de 72 plaatsen inmiddels gereserveerd door mensen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*