Dienstverlening vermogensbeheer

,

Vermogensbeheer is een vorm van beleggen waarbij u als klant uw vermogen uit handen geeft. Bij vermogensbeheer is er een beheerder die voor u de beleggingsbeslissingen neemt. Vermogensbeheer kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Echter zal voordat het uitgevoerd wordt besproken worden binnen welke grenzen het vermogensbeheer uitgevoerd zal gaan worden, bijvoorbeeld het risico dat genomen wordt.

Risico vermogensbeheer

Een hulpmiddel ter bepaling van het risicoprofiel is het beleggingsprofiel. Dit profiel geeft aan in welke mate u risico kunt en wilt lopen. Bij vermogensbeheer zal de beheerder dit profiel gezamenlijk met u opstellen en periodiek met u bespreken. Wijzigingen in uw persoonlijke situatie kunnen er voor zorgen dat het risicoprofiel aangepast dient te worden. Bij vermogensbeheer zal de invulling van de belegging aangepast worden door de beheerder als dit nodig is.

Rendement vermogensbeheer

Het rendement dat behaald wordt met vermogensbeheer is van vele factoren afhankelijk. De strategie is erg belangrijk. Probeert de beheerder bijvoorbeeld door actief handelen de markt te timen, of voert de beheerder indien nodig rebalancings uit? Naast de strategie die gevolgd wordt, hebben kosten grote impact op het eindrendement. Deze kosten bij vermogensbeheer kunnen direct door de beheerder in rekening gebracht worden, maar kunnen ook verborgen zitten in de beleggingsproducten. Directe kosten bij vermogensbeheer kunnen bijvoorbeeld bestaand uit beheerfee, performance fee, transactiekosten, bewaarloon, e.d. Alle directe en indirecte kosten die in rekening gebracht worden gaan direct ten koste van uw rendement. Het is dus erg belangrijk om bij vermogensbeheer goed op de kosten te letten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*