Incasso bureau: Jongeren grootste groep wanbetaler

Uit de cijfers van het College voor Zorgverzekeringen blijkt dat jongeren behoren tot een van de grootste groepen wanbetalers. Als het om de zorgpremie gaat, zijn jongeren in de leeftijd van achttien en vijfentwintig jaar grote wanbetalers. Meer dan 50.000 jongeren in deze leeftijd hebben al meer dan een half jaar geen zorgpremie betaald.

Volgens een incasso bureau staan in totaal 300.000 Nederlanders geregistreerd als wanbetaler. Hieruit vormen de jongeren met zeventien procent de grootste groep. Het geld dat wanbetalers nog moeten betalen, wordt via de werkgever of uitkeringinstantie ingehouden. Mensen die geen uitkering ontvangen en ook geen baan hebben krijgen een incassobureau op hun dak. Een incassobureau inschakelen, doen instanties niet zomaar, pas als afnemers zich niet houden aan hun betalingsverplichting. In dit geval doet de benadeelde een beroep op incasso no cure no pay.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*