Kunststof spuitgietwerk outsourcen naar China

Steeds meer wordt kunststof gebruikt voor de massaproductie. Dit omdat het maken van plastic erg goedkoop is en daarnaast is kunststof zeer makkelijk vorm te geven door middel van spuitgieten. Je ziet vaak bij het herontwerpen van een productieproces dat metaal wordt vervangen door kunststof. Daarnaast is kunststof het meest gebruikte materiaal voor productverpakkingen.

Dure matrijzen
Bij spuitgieten heb je matrijzen nodig. Dit is een mal waarin de kunststof wordt gegoten. Echter is het in het Westen zeer duur om deze te laten maken. Daarom is het hier ook erg onaantrekkelijk om matrijzen te laten maken voor kleine productieaantallen, alleen voor de massaproductie kan het interessant zijn.

Staalprijzen
De reden dat de matrijzenmakerij in het Westen zo duur is dat staal erg duur is. In China heb je mould shops, zogenaamde clustering van bedrijven, waardoor prijzen concurrerend moeten blijven en dus een stuk lager liggen dan hier. Daarom is het zeer interessant om de matrijzenmakerij te outsourcen naar China.

Lonen
Een andere reden om naar China te gaan in vanwege de lage lonen. De lonen in China liggen soms wel 80% lager dan in Nederland. Dat is dus zeker de moeite.

Specialisten
Daarnaast kan het ook het aantrekken van specialisten een reden zijn om naar China te gaan. Echter betekent het dan niet per definitie kostenbesparing, maar kan het juist meer gaan kosten. Het voordeel is dan de toegevoegde waarde voor klanten.

Gevaren van outsourcing
Outsourcing heeft echter ook gevaren. Het is belangrijk je van te voren goed te verdiepen in het land. Je zult namelijk te maken krijgen met cultuurverschillen en hier moet je goed mee omgaan. Daarnaast is het belangrijk een goede band op te bouwen met de mensen die voor je werken Zo blijven ze gemotiveerd en zullen ze hun best blijven doen.

Het  outsourcen van de spuitgieterij kan dus zeer positief zijn. Echter zorg er wel voor dat je van te voren je goed hebt verdiept in het land en de mensen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*