Stichting gezonde vereniging helpt jeugdige sporters echt gezond te worden

,

Na in het voorjaar al begonnen te zijn is op 4 juli “Stichting gezonde vereniging” officieel opgericht en zijn ze nu klaar voor nieuwe projecten.
De stichting zonder winstoogmerk heeft als doel om sportverenigingen te helpen om zowel beleidsmatig als ook zeer praktisch gezondheid te vergroten en te promoten via voeding. Vooral voor de jeugdige sporters maar in principe voor alle sportverenigingen, kantines maar ook bedrijven die gezonde medewerkers willen krijgen,houden of bedrijfscatering willen verbeteren op gezondheid.

Monique Croes: “Als ouders willen we onze kinderen zo gezond mogelijk groot laten worden. Sporten hoort daarbij. Maar toen mijn zoontje ging sporten zag ik tot mijn schrik dat in de kantine eigenlijk niets gezonds te kiezen was.”

Helaas zien we dat ook al bij de jeugd overgewicht vaker voorkomt. Als in de kantine, door onvoldoende kennis, dan ook vooral suikerrijke of vettige dingen gekocht kunnen worden is een gezond iets als sporten vaak uiteindelijk toch niet zo bevorderend voor de gezondheid geweest. Tom de Klerk: “En dat willen we graag uitleggen en veranderen want zonder meerkosten en eigenlijk met meer winst voor de sportkas is er veel mogelijk”

Veel verenigingen zijn bezig met maatschappelijk verantwoord verenigingen. Daarin past deze aanpak helemaal. Het bestuur zal als eerste het beleid uitstippelen waarna projectmatig bekeken wordt hoe het verder aangepakt kan worden. Van assortiment kantine, via inkoopcontracten tot aan eventueel sponsoring en reclame uitingen. Via de trainers, begeleiders, ouders tot aan barpersoneel informeren en ludieke acties initiëren. Het zijn keer op keer individuele projecten die aangepast worden aan de eigen wensen. Referentie van voetbalvereniging ESA te Rijkerswoerd is op te vragen.

De topsporters hebben gezonde voeding al lang hoog in het vaandel staan. Maar natuurlijk is voor de sporters of medewerkers ook voeding belangrijk voor hun prestaties. Op sportgebied, maar ook op school of in het werk.
Stichting gezonde vereniging heeft veel expertise in huis op het gebied van voeding bij sporters. Onze bestuurders zijn stuk voor stuk professionals met al jaren ervaring in hun eigen bedrijf:
Bianca van Dijk is als oud-prof triatlete en orthomoleculair therapeut voor topsporters in zowel individueel als teamverband een kei voor alle sportverenigingen om hun talenten tot het hoogst mogelijke te laten gaan.
Monique Croes is als voormalig inkoper en projectmanager gewend om resultaten te halen in de catering,facilitair en projecten en nu als orthomoleculair therapeut en docent Psycho-Neuro-Immunologie bekend met wat voeding kan doen om blessures te voorkomen of chronische blessures of ziektebeelden tot het verleden te laten behoren.
Tom de Klerk begeleidt in zijn eigen bedrijf ook sporters met voeding en traint kinderen in weerbaarheidcursussen.

Dit team staat graag voor uw vereniging of bedrijf klaar en komt graag in contact met u. Bel voor vrijblijvende informatie met telefoonnummer 026-3273295, 06-28536908,e-mail naar info@stichtinggezondevereniging.nl of kijk voor meer informatie op www.stichtinggezondevereniging.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*