VERGOEDING VOOR ZWERFAFVAL MET ECO-SQUAD

Apeldoorn, 10 oktober 2011. Nederland heeft een nieuw wapen in de strijd tegen zwerfafval: de ECO-Squad. Dit is een grote aanhangwagen met vier ingebouwde emballageautomaten. Deze werken hetzelfde als de welbekende automaten bij de supermarkt. Het enige verschil: De ECO-Squad neemt statiegeldloze flesjes en blikjes in en geeft hier een vergoeding voor.

DOEL
Het doel van de ECO-Squad is om zwerfafval door drankverpakkingen terug te dringen. In Nederland bestaat er geen statiegeld op kleine PET-flesjes en blikjes, waardoor er jaarlijks meer dan 50 miljoen op straat belanden. “Wij willen aantonen dat een kleine vergoeding voor deze drankverpakkingen al genoeg kan zijn om grote inzamelresultaten te behalen”, aldus René Hissink, operationeel directeur van Tomra Systems.

INZET
Afhankelijk van de inzamelactie kan de ECO-Squad verschillende vergoedingen geven. In de vorm van geld, waardebonnen, loterijprogramma’s of donatieprogramma’s. Dit zorgt ervoor dat de ECO-Squad breed ingezet kan worden. Denk bijvoorbeeld aan opruimacties in de buurt, afvalbeheer tijdens evenementen, promoties voor MVO-beleid van bedrijven of projecten voor goede doelen. De ECO-Squad kan zodoende overal in Nederland opduiken.

EERSTE INZAMELACTIE
Op zaterdag 12 november 2011 van 9.00 – 16.00 uur vindt op de Paramariboweg 77 in Apeldoorn de eerste inzamelactie plaats. De actie wordt georganiseerd door producent Tomra Systems, afvalbeheerder Circulus en de gemeente Apeldoorn. Voor elk ingeleverd PET-flesje of drankblikje krijgen deelnemers een vergoeding van 10 eurocent. In principe kan iedereen meedoen: particulieren, scholen, clubs en verenigingen die een extra zakcentje willen verdienen. De deelnemers krijgen het geld na inleveren direct (en uitsluitend) op hun bankrekening gestort.  De actie is nadrukkelijk niet bedoeld voor commerciële organisaties.

De ECO-Squad

Demonstratie van de ECO-Squad op Youtube

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*