Crisis op de beurs

PERSBERICHT   HOOGEVEEN,  01 November 2011 –  12:10 Uur
Bron: Rentepercentages spaarrekeningen

Crisis op de Beurs

Het is vandaag 1 november 2011, een dag dat de beurs diep in het rood staat. Op dit moment staat de AEX maarliefst 11 punten lager. Deze dag met dank aan de Griekse premier George Papenderou die een referendum wil hebben voor de jongste financiele hulppakket aan Griekenland.  Er is een meting gedaan dan maarliefst 60% van de Griekse bevolking tegen het jongste hulppakket is.

De Banken
De financials leveren vandaag veel in, vooral de banken in Europa zijn in de uitverkoop. Sommigen banken staan momenteel 10% en meer in het rood. Buiten dat zijn de banken elkaar weer meer aan het wantrouwen omdat er steeds meer geld van de banken bij de Europese Centrale Bank geplaatst wordt. De banken brachten maandag 31 november 2011 gezamenlijk een bedrag van 216 miljard bij het 24-uursloket, terwijl er vorige week nog sprake was van een afname door de politieke afspraken in Brussel.

Beleggen
Het is erg lastig om als particulier te beleggen in deze tijd, meestal wordt er door de particulieren toch achter de feiten aangelopen. De grote jongens weten als eerst het nieuws en weten precies hoe ze daarop moeten inspelen, waardoor de particulier zijn geld weer verminderd. Buiten dat zijn de beurzen in deze tijd erg afhankelijk van de politiek, wat wordt er beslist? Op een dag dat de politiekeleiders overeengekomen zijn wat het noodfonds zal moeten worden knalt de beurs in het groen, maar op een dag als vandaag wanneer de Griekse Premier een referendum stelt over een de jongste hulppakket kleurt de beurs diep in het rood.

Veiligheid
Er is altijd een oplossing voor het niet beleggen van uw geld, namelijk een spaarrekening. Bij sommige banken krijgt u al een rentepercentage 2,9% op uw spaarrekening. Op dagen zoals vandaag staat het hier erg veilig en zult u nooit geen geld verliezen. Het is wel verstandig in deze tijd op uw geld te plaatsen bij een bank met een garantiestelsel tot 100.000 Euro.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*