Prijs vijfsterrenhotels sterkst gedaald in Parijs

Warschau biedt goedkoopste vijfsterrenkamers

Amsterdam, 3 november 2011 – Reizigers profiteren wereldwijd van sterke prijsdalingen in high-end accommodaties. Tijdens de eerste helft van 2011 waren vier- en vijfsterrenkamers in verscheidene wereldsteden aanzienlijk goedkoper dan een jaar geleden. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. De gemiddelde prijs van vijfsterrenkamers daalde het snelst in Parijs. Warschau biedt de goedkoopste vijfsterrenkamers ter wereld.


Tijdens de eerste helft van dit jaar betaalden hotelgasten voor een vijfsterrenkamer in Parijs, na een forse prijsdaling van 39 procent, gemiddeld €188 per nacht. Een jaar eerder was dat nog €310 per nacht. In Amsterdam betaalden reizigers gemiddeld €201 voor een vijfsterrenovernachting.

Warschau bood de voordeligste luxe. Reizigers betaalden er gemiddeld €90 voor een overnachting in een vijfsterrenhotel. De Poolse hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Marrakech, waar de prijzen in het hoogste sterrensegment met 11 procent daalden naar gemiddeld €93 per nacht.

Met prijsdalingen van omstreeks 20 procent werden vijfsterrenhotels ook in Miami, Helsinki en Jeruzalem aanzienlijk goedkoper. In Kaapstad daalde de prijs van vijfsterrenkamers met 15 procent, nadat de markt er normaliseerde van de grote vraag die er ontstond tijdens de wereldkampioenschappen voetbal in 2010.

Hoewel de gemiddelde prijs van een vijfsterrenkamer nog altijd het hoogst ligt in New York,werd luxe ook hier voordeliger. De gemiddelde prijs van een vijfsterrenovernachting daalde er met 10 procent naar €379 per nacht.

De vijftien steden met de best geprijsde vijfsterrenhotels tijdens de eerste helft van 2011

1. Warschau €90 6. Beijing €127 11. Caïro €140

2. Marrakech €93 7. Pisa €131 12. Las Vegas €146

3. Boedapest €111 8. Berlijn €132 13. Dublin €150

4. Lissabon €122 9. Praag €135 14. Edinburgh €157

5. Helsinki €127 10. Tallinn €137 15. Bangkok €160

De prijzen van viersterrenhotels daalden het snelst in Shanghai, met 27 procent naar gemiddeld €73 per nacht. Dit werd veroorzaakt door een toename van het kameraanbod en door ontwikkelingen in de markt in navolging van de World Expo die er het afgelopen jaar werd georganiseerd.

In Caïro daalde de prijs van viersterrenhotels met 22 procent naar gemiddeld €82 per overnachting. Hoteliers besloten tot een verlaging van de prijzen na het wegblijven van buitenlandse reizigers als gevolg van de burgeropstand.

In Tokio daalden de prijzen van viersterrenhotels met 11 procent, naar gemiddeld €156 per nacht. Deze prijsdaling werd veroorzaakt door de tegenslagen die Japan in maart te verwerken kreeg in de vorm van een aardbeving, tsunami en nucleaire crisis.

Voor de meest voordelige aanbiedingen van hotels in New York, hotels in Londen en hotels in Parijs, raadpleeg Hotels.com.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*